Świeżynek
![]() |
|
Witam, postanowiłem wykożystać maszynę nie tylko do szycia i zaczołem haftować na zwykłej maszynie a dokładnie Singer 1507. Tąborek maszyna i odrobina cierpliwości. Może ktoś ma już większe doświadczenia z tego typu robótkami. Załączam zdjęcie mojego pierwszego projektu, poduszka dla synka. Niedługo będę haftował małe ozdóbki dla jeszcze nie narozonej córeczki, jak wyhaftuję dołączę zdjęcia.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo ładnie i tak... fachowo. Niesamowite, że na zwykłej maszynie tak można haftować. A nici zwykłe, do szycia maszynowego?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję, można tak też haftować daje to dużo frajdy. Podpatrywałem trochę jak to robić na youtube zwłaszcza anglojęzyczne filmiki,polskich jest niestety mało. Używam zwykłych nici ale muszą być delikatne w dotyku od spodu zwykłe poliestrowe.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
radzio76, wielki jesteś
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję zajeło to trochę czasu, codziennie po troszku prawie dwa tygodnie. Pod spodem była flizelina drewniany tomborek i stopka do haftu/cerowania. Szyłem zygzakiem, chciałbym bez ale moja mazyna nawet na wolnych obrotach jest zbyt szybka, może za jakiś czas jak dojdę do większej wprawy w poruszaniu tomborkie będę mógł haftować bez użycia zygzaka.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
świetnie ci wyszedł ten haft - gratuluję ja nawet nie wiedziała że taki ładny obrazek na zwykłej maszynie da się wyhaftować
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cudowne
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję, ale jeszcze dużo praktyki przedemną. Proszę wpisać sobie na youtube "free motion embroidery" jakie cuda ludzie tworzą.
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zapomniałem dodać, że żeby haftować na mojej maszynie musiałem dorobić stół roboczy do maszyny by zwiększyć powieżchnię roboczą.
--- Ostatnio edytowane 2018-02-02 22:32:36 przez radzio76 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wpisałam, obejrzałam i jestem w szoku, że na zwykłej maszynie można TAK haftować.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.