Świeżynek
![]() |
|
Podzielicie się wiedzą jakiego szwu najlepiej użyć do wykonczeń przu szyi?
Moje dziecię ma dużą głowę, jak robię koło szyi ciaśiej, nie może przełożyć, jak robię luźniej to ma dziurę straszną pod szyją. Koszulki z bawełny z elastanem cienkiej, bluzy z grubszej pentelki bawełnianej, wszystko elastyczne. Ostatnio odpruwałam wysoki kołnierz bluzy i sprawdziliśmy, że otwory zrobilam dobre, ale po zszyciu było to za mało rozciagliwe. Zwykle używam szwu elastycznego potrójnego prostego, bo jest najtrwalszy. Zwykly zygzak albo prosty momentalnie pęka albo się rozłzi na aktywnym maluchu. Czym szyć koło szyi? |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tutaj dziewczyna szyje tshirt dla malucha, może Ci się przyda fragment jak wszywa elastyczny kołnierzyk
![]() https://www.youtube.com/watch?v=qAIfrCViTBY |
|
Świeżynek
![]() |
|
Myślę że pomógłby by dekolt w serek zamiast okrągłego.
Można by też wypróbować mocniejszy i troszkę szerszy ściągacz przyszyty na większym otworze. Nie wiem jakim wieku jest dziecko - u najmłodszych sprawdza się dekolt z zakładkami na ramionach jakie często są w śpioszkach. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Generalnie przyszycie mi lepiej lub gorzej wychodzi
![]() ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
A masz taki szew w swojej maszynie? To taki a'la overlockowy, przeszywasz, obcinasz nadmiar tkaniny i masz eleganckie i elastyczne wykończenie. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam taki!
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A dziecko duże, czy maluch? Ja swojej małej robię np. z tyłu rozcięcie i zapięcie na guziczek. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
No to próbuj ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Poprawiłam dziś kołnierzyk w koszulce, skróciłam ściągacz i użyłam tego szwu. Jak syn wróci z przedszkola, będziemy testować ubieranie
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Susanno działa ten szew, dziękuję!
![]() Na razie mam test tylko na tej jednej koszulce, ale dużo chorowaliśmy, mam nadzieję że uda mi się niedługo na kolejnych ubrankach wypróbować ![]() Chyba problemem u mnie jest też głębokość dekoltu. Ostatnio syn na moją założył koszulkę "kupną" i miała o wiele szerszy dekolt. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.