Stara Gwardia
![]() |
|
Ania.79
2018-10-22 07:31:05 "Bo nie można skargi złożyć anonimowo,ale PIP nie ma prawa naszych danych ujawnić.Z mojego doświadczenia wiem że tak faktycznie jest.Sprawa musi jakoś zostać przyjęta i wiadomo że nikt bez nazwiska nie nada takiej skardze toku urzędowego.W praktyce w zakładzie wyglada to tak że góra siedzi i myśli kto też mógł nas pod...kablować😉" Świetnie to Aniu przedstawiłaś, taka skarga to niezła zagwozdka dla góry. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Świeżynek
![]() |
|
A osoba rekrutująca była pracownikiem czy osobą z firmy zewnętrznej do przeprowadzenia rekrutacji? To ciekawe, że przy dzisiejszej cyfryzacji nie bał się że nagrasz rozmowę. A możesz nagrywać rozmowę w której bierzesz udział twierdząc, że nagrywasz siebie.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
To zewnętrzny rekruter, ma swoją firmę "doradztwo zawodowe". Za parę dni mam z nim następne spotkanie, a potem jeszcze jedno. Razem 10 godzin (!) tego doradztwa, które zresztą ma być raczej "psychologiczne" i nie będzie dotyczyło szycia.
Dziwi mnie to, bo skoro wiadomo, na jakie stanowisko (szwaczka), na jakich zasadach (staż), za ile (niecały tysiąc miesięcznie) i na jak długo (3 miesiące), wiadomo też w jakiej firmie - to co tu ma do roboty rekruter?? Męczyć ludzi? Myślę też, że to, czy dostanę stałą pracę w tej firmie, bardziej będzie zależało od przebiegu stażu - czy się spodobam, ja i moje szycie - niż od opinii rekrutera na mój temat. A może się mylę? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może firma musi wydac jakieś środki ?
Może rekruter i ktoś z firmy są kumplami od kielicha i dostał zlecenie ? A co się działo w przypadku dużych firm które wynajmowały usługi doradcze płacąc za nie krocie i w ten sposób wyprowadzano spore środki z kasy przedsiębiorstwa... A może jakieś przepisy krajowe lub/oraz UE nakazują takie szkolenia ? Możliwości jest sporo. Tak z ciekawości co tam szyjesz - jeśli to nie tajemnica zawodowa ![]() ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Też tak pomyślałam - że ktoś komuś daje zarobić. Że chodzi o przepływ pieniędzy.
A co będę tam szyła? Męskie koszule, bieliznę damską albo odzież damską lekką, tym zajmują się te firmy odzieżowe. Organizują przyuczenie i staże. Prywatnie najbardziej lubię szyć patchworki oraz uprawiam wykwintne krawiectwo miarowe damskie, ale tylko w odniesieniu do własnej osoby... ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przerost formy nad treścią.Ktoś zarabia za rekrutację.I tak Cię przyjmą.Jeż3li chodzi o nasz zawód to moje zainteresowanie wygląda tak że interesuje mnie jakie godziny i za ile i na końcu i tak wszyscy błagają chociaż nr. Tel .Takie są realia.Nie martw się tą rekrutacją.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A to dopiero!
![]() Odbyło się drugie spotkanie z rekruterem. Rozmowa była sympatyczna, choć trudno powiedzieć o czym. O wszystkim i o niczym, o pracy najmniej. Odważyłam się więc zapytać, po co to wszystko? I dowiedziałam się, że pan rekruter jest psychologiem i to, w czym uczestniczę, to nie jest żadna rekrutacja, tylko wsparcie psychologiczne! "Moduł wsparcia psychologicznego" w "projekcie". Skoro tak, to wyluzowałam. Jednak mogliby jaśniej komunikować, bo człowiek się niepotrzebnie denerwuje. Zaniepokoiło mnie co innego. Spytałam w biurze, na jakich warunkach będą zatrudniane szwaczki po tym "projekcie" (cokolwiek to znaczy). Usłyszałam, że może na umowę-zlecenie, a może zaproponują nam założenie własnej działalności... No cóż, fikcyjne samozatrudnienie nie interesuje mnie w ogóle, praca w szwalni na zlecenie też nie. Powiedziałam, że jak będą proponować takie warunki, to kobiety powyjeżdżają za granicę, bo w Niemczech i Anglii też potrzeba szwaczek. I usłyszałam, że to przecież całkiem dobre wyjście... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to wreszcie wiesz na czym stoisz, chociaż tyle
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czyli "wsparcie psychologiczne" de facto doprowadziło do tego że Twój stan (komfort) psychologiczny... pogorszył się. Trochę ale jednak.
Mocne ![]() ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.