34 strony: « < 28 29 30 31 32 33 34
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Hmmm... bryczesy...
Faktycznie z tymi bryczesami jest trochę zamieszania, bo teraz wszyscy koniarze i wytwórcy spodni tak określają właśnie takie obcisłe spodnie z wstawkami w miejscach współpracujących z siodłem. Kiedyś takie spodnie szyto z tkaniny "jodhpur" i od niej otrzymały nazwę. Tymczasem klasyczne bryczesy kawaleryjskie miały jeszcze w górnej części - od paska do kolana - taką odstającą na boki "bufę" i sznurowanie w dole nogawek. Chyba obecnie można ogólnie uprościć, że to wszystkie spodnie konięce... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Hej Aga!Szukałam zdjęcia,a tu cały tutek jak przygotować formę.Dziękuję,może się kiedyś przydać,nigdy nic nie wiadomo...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zibiasz, te bryczesy o których piszesz są fajniejsiejsze ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też dziękuję za tutusia ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Administrator
![]() |
|
Agaaffek powinnaś zamieścić ten tutorial w dziale Krótki Kurs Szycia - z pewnością przyda się nie jednej osobie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Poprawiłam się ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
34 strony: « < 28 29 30 31 32 33 34
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.