Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Hej wszystkim jestem początkującą szyjącą😊mam problem jak podwijam nogawki w Jeansach to maszyna nie chce przeszyć mi oryginalnego szwu w spodniach czy to trzeba zawsze ręcznie zszywać czy jest jakiś trik?
Administrator
Po pierwsze igła do jeansu lub grubsza ok. 90-100 - taką powinno się szyć. Nie wiem czy maszyna nie szyje po całości czy tylko na zgrubieniach ale jeśli tylko na zgrubieniach to patent jest taki, że rozbijasz te szwy młotkiem. Normalnie trzeba rozbić i zmiękczyć materiał. Można też zastosować podkładkę do trudno szyjących się miejsc ale nie każda maszyna ma takową w zestawie.
Podsyłam też tutorial o skracaniu jeansów z mojego bloga -> KLIK

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Dziękuję za odp igłę mam 100 nici też do jeansu ale albo igła się zacina i zostaje w materiale właśnie na tych zgrubieniach albo nitka się rwie tak reszta szwu poza zgrubieniami super wychodzi😊spróbuję z tym młotkiem pozdr👍
Świeżynek
Aha i też kreciłam kołem jak Pani napisała na swoim blogu ale igła nie chciała wtedy wyjść z materiału... Wydaję mi się, że szew był zbyt gruby i wtedy miałam nawet problem wyciągnąć ta igłę nawet recznie😔😔😔
Administrator
Jak ja podwijam jeansy to nić z igły jest do jeansu a w bębenku mam nawleczoną zwykłą nić maszynową 120. Proszę rozbić szew (szczególnie w okolicy szwów) - powinno pomóc :)

Świeżynek
Dziękuję bardzo już dzisiaj rozbiłam i bardzo gładko mi się szyło naprawdę dobra rada pozdrawiam😊😊😊👍👍👍
Administrator
Bardzo się cieszę :)

Świeżynek
Dzień dobry mam znowu mały problem ale nie z jensem tym razem chodzi o lamówkę do firanki no właśnie nie wiem czemu obojętnie jakim ściegiem bym jej nie przyszyła to faluje proszę o poradę😣
Stara Gwardia
Dzień dobry,
Czy mogłabyś dodać zdjęcie tego falowania?
Świeżynek
No takie to falowanie jest🤔

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.