Świeżynek
![]() |
|
witam. prosze o pomoc. nawijacz sie kręci ale jak założe szpulkę to nie działa
Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii TECHNICZNIE O FORUM. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cześć Ulamlawa,
Zakładasz małą szpuleczkę, tę samą, co do tej pory i problemów nie było? Sprawdź, czy nic nie ma w środku na trzpieniu nawijacza, może jakaś nitka się tam owinęła. Sprawdź, czy nic nie blokuje rozwijania się nici ze szpulki, z której nawijasz nitkę na szpuleczkę. Czyli zdejmij szpulkę i poprowadź ją do nawijacza (do małej szpuleczki) od nowa. I ustaw trzpień nawijacza do nawijania, zrób to jeszcze raz, od początku. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za odpowiedz aleto co piszesz brzmi dla mnie obco
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Jak ustawić trzpień do nawijacza?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trzpieniem nazywam pręt-walec, na który nakłada się małą szpuleczkę do nawijania.
Co to za maszyna, proszę o nazwę, wtedy łatwiej będzie mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. I proszę też o odpowiedź na moje pytanie o szpuleczkę. A w ogóle to nawlekałaś kiedyś szpuleczkę? Uczysz się dopiero obsługi maszyny? Napisz : ) --- Ostatnio edytowane 2020-05-20 16:11:02 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2020-05-20 16:22:46 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Łuczn8k 723. Oczywiście że nawijalam. Kręci sie to ķólko a trzpień nie
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Skoro nawijałaś, ok. Rozłączyć napęd na igłę potrafisz i przestawić na nawijanie.
W środku, pod obudową części nawijającej jest kółko z oponką. Oponka dotyka do koła zamachowego i myślę, że ślizga się lub do niego nawet nie dotyka. Prawdopodobnie sparciała ta guma. Musiałabyś zdjąć pokrywę i zobaczyć to kółko w akcji. Krótko mówiąc, zobaczyć czy mam rację. Mam nadzieję, że będzie widoczne. W Łuczniku kółko z oponką jest na wierzchu, jest widoczne zdjęcie stąd http://hobbyata.blogspot.com/2014/10/ucznik-466-obsuga-subiektywna.html --- Ostatnio edytowane 2020-05-20 19:18:21 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2020-05-20 19:22:23 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Popatrz w miejsce, które wskazuje strzałka, oceń stan tego krążka gumowego. Od góry chyba nie byłoby to widoczne.
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jak przycisnę trzpień to się kręci
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A gumka raczej dobra