Świeżynek

|
2021-01-23 09:53:37 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
Świeżynek
|
Witam, drogie Panie, czy któraś może wie gdzie stacjonarnie na Śląsku dostanę materiał na taką marynarkę i co to za materiał ? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam
Załączone obrazy
Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
|
Świeżynek

|
2021-01-23 09:53:54 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
Świeżynek
|
Witam, drogie Panie, czy któraś może wie gdzie stacjonarnie na Śląsku dostanę materiał na taką marynarkę i co to za materiał ? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam
Załączone obrazy
Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
|
Świeżynek

|
2021-01-23 16:30:25 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
Świeżynek
|
A ja mam pytanie: czy ktoś ma namiar na dobrą włosiankę? Docelowo potrzebna mi do marynarki i bosmanki. Będę wdzięczny za info  ________________________________________________________ Szycie to jest życie
|
Świeżynek

|
2021-10-23 14:37:55 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
Świeżynek
|
Co do allegro niestety się nie wypowiem, ale jeśli chodzi o zakup tkanin powlekanych, to osobiście zazwyczaj korzystam z oferty firmy Temp-Skay. Mają swój oddział w Stalowej Woli. Ostatnio kupiłam tam materiały skóropodobne Dolaro, Margo i San. Wszystkie materiały posiadają bardzo dobrą jakość oraz piękny wygląd.
|
Stara Gwardia

|
2021-10-24 10:52:08 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
Stara Gwardia
|
@Dosiu,żakard to nazwa materiału. Inna sprawa, z czego on ma być... Ico zrobić żeby na ślubie ładnie wyglądać i nie przyćmić oanny młodej. Inna -żeby marynara przyćmiła wszystkiech, bo potrafi.
Pamiętam, u nas z kościoła wyszła raz para gdzie on miał koszulę piękną czerwoną.
A kumpela i kolega(jej najbliższy) drugie małżeństwo zakończyli w pięknej koszuli na ...ludowo, z haftem ludowym zamiast kołnierzyka
@Benedek - Benedku,i drukują ci bezpośrednio na tkaninie? Gdzie to masz i ile płacisz, żeby "uniknąć" wzornika?
--- Ostatnio edytowane 2021-10-24 11:50:57 przez Koma --- ________________________________________________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne.
|
Stara Gwardia

|
2023-01-22 10:43:00 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
Stara Gwardia
|
I jeszcze - po pewnym czasie, wygarnęłam bo kupiłam w antex'sie w Wawie różne, naturalne tkaniny,,m.in. bawelniane satyny - piękne, jestem jednak jakby pod wrażeniem większej odrobinę - gramatury jednak dla mężczyzn, nic nie mówiąc już o "eliciarzach" - piękne włókno sztuczne,ale niechude/ niegrube, świetnie - Auuu!!!
Rzuć wszystko, zacznij od nowa, co mają to twoje...Ja bym wzięła 'zamiast" SATYNĘ bawełna/nat, może to zwidy, ale - może len z bawełną albo -wiskozą cellulozowe czary chemiczne, nie wyciągalne w praniu i dobrze się układające, połyskujące. ________________________________________________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.