Stara Gwardia
|
|
Ja już sobie to wszystko przetłumaczyłam, tylko ja po prostu nie wiem jak ten żabot mam przyszyć, bo nie mogę tego opisu zrozumieć. Ten krój razem z opisem znalałam w internecie, dlatego nie wiem jaki ma nr.
A jak można przyszyć i wykroić żabot w jakiś zupełnie inny sposób? |
|
Stara Gwardia
|
|
Może on ma byc umarszczony przez środek. Tak jak narysowałaś z góry na dół przeszyc przez środek zmarszczyc i naszyc na bluzkę.
Żabot możesz również skroic w taki sposób. Rysunek odręczny więc niedokładny ale zasadę widac. Po wycięciu zobaczysz jak go przyszyc. Masz gdzieś zdjęcie tej bluzki którą szyjesz? --- Ostatnio edytowane 2010-01-13 18:03:04 przez panett --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Narysowałam tak jak jest na tym wykroju, ale przecież mogę zrobić taki jak Ty mi narysowałaś. Chyba wyjdzie jeszcze ładniejszy. Dziękuję dziękuję
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jeśli chodzi o opisy z Burdy - to dla mnie jest to trudniejsze do przebrnięcia niż psychoanaliza Freuda Nie czytam ich. No chyba, że wykrój jest tak zagmatwany, że nie wiem gdzie co przyszyć ;P
W temacie książek - polecam "Proste i modne szycie" - wiele przydatnych informacji zarówno dla tych którzy zaczynają, jak i tych którzy niejedną firankę obszyli |
|
Świeżynek
|
|
to fakt, że opisy w Burdzie są co najmniej mało czytelne...
ale myślę, że jest to wina tłumacza, który nie ma pojęcia o szyciu dziwię się tylko, że w redakcji nie ma nikogo, kto robiłby korektę Burda nie ma konkurencji na polskim rynku i dlatego pozwala sobie na takie dziadostwo Kilka lat temu kupiłam egzemplarz Burdy, który miał tylko strony od 1 do 12 ale za to podwójne. Zauważyłam to dopiero w domu i napisałam maila do redakcji. W odpowiedz dostałam długie pismo, że nie mam co się ich czepiać bo oni nie drukują, nie składają i nie mają nad tym kontroli...i nikt z redakcji gazety potem nie ogląda i oni nic nie wiedzą....he he he Wysłałam pocztą na swój koszt gazetę do redakcji, odesłali mi egzemplarz prawidłowo złożony. Ciekawe jak dużo osób tak zrobiło. |
|
Stara Gwardia
|
|
Pisałam już wcześniej, że polecam książkę "Proste i modne szycie" - dla początkujących jest to świetny podręcznik - dorzucam skan jednej ze stron - więcej skanować nie będę bo jest nieporęczna do skanowania - duże gabaryty i klejenie grzbietu, a nie chcę jej sobie rozwalić
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.