Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() Kupiłam jakiś czas temu wąskie dżinsy, które ogólnie układają się rewelacyjnie i w sumie chyba pierwszy raz poczułam, że spodnie naprawdę na mnie pasują ![]() Czy da się jakoś to poprawić? Tzn. nie ja oczywiście, ale czy profesjonalna krawcowa może się z tym uporać? Bardzo dziękuję za ewentualną odpowiedź. Nie jest to jakiś wielki problem, nie jestem pewna na ile to się rzuca w oczy, ale mimo wszystko chciałabym wiedzieć czy są jakieś opcje. Pozdrawiam! --- Ostatnio edytowane 2011-05-23 20:14:20 przez Lil --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiesz wydaje mi się że te spodnie musiały zostać żle wycięte - krzywo (ktoś chyba o tym pisał), i jak je wycieli tak zszyli ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Hm, szkoda... Więc jestem skazana na ciągłe poprawianie tej nieszczęsnej nogawki - chociaż i tak nie jest chyba tak źle (no, jak ktoś się będzie bardzo moim nogom przyglądał, to pewnie zwróci uwagę
![]() ---------------------------------------------------------------------------------- Zmieniłam nazwę tematu, bo przy okazji rzucę jeszcze jednym pytaniem. ![]() Chciałabym skombinować bluzkę z nadrukiem jaki sobie wykoncypuje. Właściwie pomysł ten nabrał realnych kształtów jak przez przypadek drukując jakieś papiery kątem oka zauważyłam w punkcie ksero reklamę takich usług. Czy to dobry pomysł? Jaką tkaninę bluzki wybrać? To pewnie nie bardzo związane z szyciem, ale przyda się "wyczucie" tkanin, itp. --- Ostatnio edytowane 2011-05-23 20:31:54 przez Lil --- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
nogawka byla wycieta po skosie i dlatego sie tak uklada,nic z tym nie zrobisz ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
mówisz o naprasowankach na bluzkach?
jeśli tak, to staraj się, żeby materiał nie był za mocno rozciągliwy, bo wzorek będzie się rozrywał w strony, w które materiał się rozciąga... |
|
Administrator
![]() |
|
Potwierdzam.
A tak poza tym to naprasowankę można zrobić samemu jeśli ma się drukarkę (drukowałam na starym HP) i kolorowy tusz (no chyba że ma być w czarnym kolorze). Trzeba kupić specjalny papier na którym się drukuje wzór a potem naprasować ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję wszystkim. Nie wpadłabym na to że można samemu coś takiego wykombinować :O Może faktycznie tak wyjdzie taniej...
|
|
Administrator
![]() |
|
Lil taki arkusz wielkości A4 kupisz w papierniczym, kosztuje pewnie kilka zł. Tylko trzeba włożyć przy drukowaniu żeby włożyć go odpowiednią stroną do drukarki ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nazywa się to Papier transferowy - właśnie się zbieram do kupienia i próbowania. Na allegro można kupić. ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Świeżynek
![]() |
|
Hm, zapytam w jakimś papierniczym przy okazji. Chodzi o to, że musi to być raczej większe niż A4, a jednocześnie aż całej rolki nie potrzebuję
![]() Tkanina lekko prążkowana odpada? Na obrazku (zdjęciu) kolorowym da się jakoś wykonać efekt postarzenia czy poprzecierania? Pumeksem po zdjęciu przed prasowankiem? ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.