Świeżynek
![]() |
|
Mroweczko , jest masa mozliwosci , uwierz mi !!!
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Takie bardzo małe ścinki, z których nic się już nie da wykroić, wyrzucam. Często ich najpierw używam do testów maszynowych, żeby sprawdzić, jak będzie wyglądał dany ścieg, ewentualnie go wyregulować. Większe kawałki (wielkości, powiedzmy, worka od kieszeni) chowam, choć na razie nie wymyśliłam zastosowania. Tildy mnie nie kręcą, pluszaki i maskotki też. Myślę raczej o patchworkach, ale jeszcze dużo czasu upłynie, zanim jakiś zrobię. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja nawet takie malęńkie zbieram bo mogę wypchać poduszki nimi .
![]() ![]() O kurczczki czy to ja jestem tak pięknie cytowana ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-05-30 21:12:12 przez Marzenka --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oj zbieram, zbieram, ale raz na jakiś czas robię przegląd. Ostatnio odłożyłam podszewki w osobne pudełko po butach (dobra rzecz, takie twarde pudełka). Ale najlepsze w tym jest to,że przeglądanie ścinków to jak czytanie pamiętnika. Cała masa wspomnień ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wierzę, ale ja tak jak Aire nie lubię grzebać w zabawkach i im podobnych
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja mam też cały karton ścinków, to co zostaje z szycia co może się jeszcze na coś przydać, a to rozreguluje się maszyna, a to trzeba ja wyczyścić, an to idą te niewymiarowe, wąskie i podłużne, dżinsowe zazwyczaj na reperacje spodni dżinsowych, zmorą dzisiejszych spodni jest pekanie bądź przecieranie się od wewnętrznej strony nogawek na udach, zwłaszcza te bardzo wąskie elastyczne, mnóstwo mi tego przynoszą, od czasu do czasu robię porządki układam w tym kartonie i jakieś najmniejsze wyrzucam do spalenia, kiedyś pół kartona dałam koleżance do dzieci, a najlepiej jak przyjadą do mnie moje siostrzenice to mają największą frajdę bo pierwsze pytanie czy mogą przypinać do manekina, wtedy każda ma swoje pudełko szpilek i swojego manekina i przypinają łatki szpilkami, jest święty spokój a dziewczynki tworzą kreacje według swojej wizji ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Kiedyś zbierałam.... Teraz już nie, ale żałuję.... bo przecież są jeszcze patchworki do szycia (np. torebki, tak dopasować do jakiegoś ubranka), ubranka dla lalek, maskotki.... itp., itd. Chyba znowu zacznę je zbierać. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zbieram, ale tylko takie jakich zażyczy sobie młodsza pociecha, resztę wyrzucam. Ona z nich "szyje" ubranka dla pluszaków etc. ________________________________________________________
pozdrawiam,
Anna |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
przyznaję jestem zbieraczem nałogowym... mam 4 kartony może trochę więcej ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.