Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Pogromca spamerów
ceramiczna jest rewelacyjna
Administrator
A ja myślałam że Tefal to dobra firma :/
Też mam teflonową kupioną w sklepie Aldi (może kojarzycie, taki niemiecki dyskont) i jestem bardzo zadowolona. Kosztowała ok 40 zł, jest soczyście zielona :D no i póki co teflon nie odpada. Bardzo fajna patelnia :]

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Mój ostatni tefal kosztował ok 80 zł - po mniej więcej 3 miesiącach mi odprysł teflon i potem pol roku meczenia sie z ta patelnia, bo czekalam az beda na ibood te ceramiczne albo aluminiowe. jesli chodzi o wytrzymalosc to najdluzej u mnie wytrzymala patelnia teflonowa kupiona w tesco na wage z pokrywka za ok. 35 zł :) miałam ją ze 3 lata, rok temu oddalam ją szwagierce bo była powyginana od kuchenki gazowej - a teraz mam płyte ceramiczna i mi rysowała :) ale słuzy dalej :) dobre są też małe patelnie teflonowe z Ikei za 9 zł :)
Mistrzyni Krawiectwa
Ja mam podobno tytanową, prezent imieninowy od mamy, zakupiona w Danii, rewelacja.
Jakiś czas temu przeczytałam sobie instrukcję obsługi garnka z Ikei. Niby najpierw się śmiałam, że garnek ma instrukcję... Przestałam się śmiać, gdy przeczytałam, że gwałtowne studzenie gorącej patelni /np. wkładając ją pod kran/ powoduje wyginanie się dna.

Przestałam się śmiać i zaczęłam przestrzegać zasad z instrukcji ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Witajcie!

Pozwole sie dopisac do tematu :) Ja rowniez poszukuje od jakiegos czasu nowej patelni. Moja dotychczasowa teflonowa, jest juz okropnie porysowana mimo tego, ze zawsze staram sie bardzo na nia uwazac, zeby jej nie zarysowac. Praktycznie nigdy tez nie uzywalem ostrych sztucow - zawsze jedynie drewniane lopatki. Mimo tego po dosc krotkim czasie jest juz bardzo porysowana i postanowilem poszukac czegos nowego. Nie od dzisiaj slyszy sie, ze porysowany teflon moze byc rakotworczy. Szukajac w necie info na temat patelni znalazlem sporo informacji na na temat jego szkodliwosci. Nigdy bym nie przypuszczal, ze zwiazki teflonu moga byc az tak zle dla zdrowia. Ciekawy artykul znalazlem np. tutaj http://biznes.onet.pl/powolne-zabijanie,18570,4206135,1,prasa-detal lub tutaj http://www.doz.pl/newsy/a4954-Nieprzywierajace_patelnie_moga_szkodzic
Dalo mi to troche do myslenia i rowniez zaczalem sie zastanawiac nad zakupem patelni ceramicznej. Pojecia tylko nie mam co wybrac? :)

--- Ostatnio edytowane 2011-06-09 23:03:07 przez krawczyk ---

--- Ostatnio edytowane 2011-06-09 23:09:20 przez krawczyk ---
Administrator
Aniu sama też się śmiałam z instrukcji obsługi zestawu 3 rondli zakupionych w IKEI :D Rozbawiła mnie tez instrukcja obsługi zestawu sztućców :)

Krawczyk faktycznie ciekawe artykuły, nie pomyślałam ze teflon może być szkodliwy :/ Chyba poczekam na kolejną okazję i jak będą patelnie stalowe to kupię.

Stara Gwardia
Ja też szukam patelni.
Nie polecam natomiast patelni ceramicznej Berghoff - czarna z białymi kropeczkami, np. taka jak tu widać (zdjęcie z allegro)

Była świetna przez jakiś miesiąc, może dwa. Teraz stoi, a ja dalej smażę na starych, porysowanych patelniach :(. Wszystko przywiera do niej koszmarnie, a kupiłam ją specjalnie po to, żeby smażyć bez tłuszczu :(
Chyba będzie nowa do końca mojego życia ;), bo szkoda wyrzucić (130 zł kosztowała - 32 cm), echhh

Jak znajdziecie jakąś wartą polecenia, to dajcie cynk :)
Administrator
Coś fajnego tylko drogiego -> żelazko parowe

Stara Gwardia
W przeszłości miałam przyjemność prasowania tego rodzaju żelazkiem. Fantastyczna sprawa. Te, z którymi miałam do czynienia, przypomina to żelazko, które jest reklamowane na ostatniej stronie przedostatniej, lub ostatniej Burdy.

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.