Świeżynek
|
|
Oto maszyna Babci. Wyleżała się z 10 lat. Na szczęście działa i od miesiąca stała się moim ulubionym domowym sprzętem
![]() ![]() |
|
Świeżynek
|
|
Na pierwszy ogień poszła moja stara koszulka. Umyśliłam sobie zrobić z niej sukienkę dla Zosi. Poniżej to, co wyszło. Problemów było co nie miara! Ale z efektu jestem nawet zadowolona, mimo, że nie wszystko jest równo i tak jakbym chciała. Ale jak na pierwszy raz, to chyba może być.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie dziwię się, że jesteś zadowolona - bo sukieneczka śliczna! I to uszyta z niełatwej w szyciu dzianiny!
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
W ogóle nie widać aby to były twoje pierwsze próby szycia! Niektórzy rodzą się z talentem krawieckim. Świetnie Ci wyszła, naprawdę jestem pełna podziwu! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
|
|
A..., to dlatego materiał się marszczył, przesuwał i generalnie był nie do opanowania
![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-06-08 11:13:34 przez Beti --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jej naprawdę fajnie ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Świetna sukieneczka jak na pierwszą uszytą przez ciebie rzecz wyszła superandzko
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
sliczna sukienka! jak najbardziej masz prawo byc zadowolona ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
No naprawdę. Szyję z przerwani od dwóch lat, a jeszcze się do dzianiny nie odważyłam dotknąć, a Ty od niej zaczynasz
![]() Bardzo ładna sukieneczka wyszła. I tak przy okazji - maszyna ma cudowny kolor. I widać, że zadbana, choć wiekowa. |
|
Świeżynek
|
|
Dziękuję za miłe słowa. Od razu chce się szyć dalej!
Pewnie, jakbym wiedziała, że dzianina to taki trudny materiał, to bym się jej nie ruszyła. Ale nie wiedziałam, no i może dobrze ![]() A maszyna, jak na swój wiek, działa bardzo dobrze. Podobno była mało używana, bo Babcia nie szyła, tylko pożyczała czasem komuś z rodziny. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.