Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich użytkowników forum bardzo serdecznie! Od dawna śledzę poprzednie forum, ale jakoś zwlekałam z rejestracją na rzecz tylko podglądania. Nowe forum chyba bardziej mnie ośmieliło ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj na forum Evelka, Ja równierz jak ty jako dziecko lubiałam patrzeć jak moja babcia i moja mama szyły na maszyne, a potem sama sobie szyłam ubranka dla lalek barbie razem ze starszą siostrą(oczywiscie ręcznie)jeszcze gdzieś mam te ubranka i lalki nawet ale nie mam serca ich wyrzucić. ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Moje "dzieła" niestety przepadły, ale do dziś pamiętam jedną sukienkę, którą uszyłam i z której jako mała dziewczynka byłam bardzo dumna - miała być obcisła, więc jako materiału użyłam skrawka ze starych kryjących czarnych rajstop, u dołu przyszyłam czerwoną falbankę, z którą u góry korespondowały czerwone ramiączka. Oczywiście też szyłam dla Barbie, a raczej jej podróby, hehe. Pewnie wiele z przyszłych krawcowych zaczynało w takim razie od szycia ubranek lalkom. Szkoda, że moje się nie zachowały. Fajna pamiątka by była ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A to śliczna sukieneczka :P ja byłam dumna z takiego kompletu w wężowe wzory długie spodnie i żakiecik. Ja te ubranka mam u rodziców. Cały czas mam nadzieje ze ich nie wyrzucili a jesli to zrobili to będe bardzo zła wtedy. musiałaby porobić fotki tych ubrań i zrobic sobie album w ramach pamiątki ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Administrator
![]() |
|
Chyba u większości z nas początek był podobny - jako małe dzieci podpatrywałyśmy babcie i mamy szyjące na maszynach ![]() ![]() Evelko witaj na forum ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj
A ja tam z firan "szyłam "spódnice ,dla siebie i jako ta baletnica tańczyłam hahahh to były czasy ehhh ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dla siebie poraz pierwszy uszyłam strój kąpielowy z... koszuli flanelowej, hehe. Jak widać początki w tym fachu bywają niekiedy zabawne ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobreee, fantazję trzeba mieć ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Ja również od jakiegoś czasu slędzę Wasze forum. Uzyskałam dzięki Wam kilku cennych i bardzo mi potrzebnych porad. Jestem zupełną amatorką, jako dziecko patrzyłam jak Mama szyję, no i tak jak chyba każdy szyłam ubranka dla lalek i to tyle! Chciałabym nauczyć się dobrze szyć, tzn zależy mi bardzo na tym, aby dobrze wykończyć ciuszek. Uszyłam już kilka rzeczy, pomagają mi w tym wykroje z burdy, ale nadal wielu rzeczy nie wiem... Mama nadzieję, że na tym forum uzyskam cenne dla mnie informacje ![]() Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! |
|
Administrator
![]() |
|
Monka witaj!
Wierzę, ze forum pomorze rozwiązać wiele problemów podczas szycia ![]() PS. Masz świetny avatarek. To są te drogie ręcznie wyszywane rajstopy?:> Cudnie wyglądają ![]() --- Ostatnio edytowane 2009-12-18 13:12:01 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.