154 strony: « < 63 64 65 66 67 68 69 > »
Administrator
![]() |
|
Dziś do kupienia Burda.
Wczoraj zabrałam się za szycie sukienki z pojedynczego wykroju, który kupiłam w sklepie tekstylnym za chyba 6 zł. Wszystko po niemiecku ![]() W każdym razie wydaje mi się, że te pojedyncze modele do ściągniecie ze strony Burdy (za opłatą) czy do kupienia w sklepach to one wszystkie już były już wcześniej w Burdzie. Ta sukienka, którą szyje też kojarzę z jakieś Burdy ale nie pamiętam której. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie dziś ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja dostałam dzisiaj, czasami przychodzi w środy ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja to jeszcze czekam na moją Burdę w prenumeracie, bo widać mieszkam na wsi, listy do mnie dochodzą z opóźnieniem ![]() ________________________________________________________
Zapraszam serdecznie:
http://sylwia.szyje.com.pl/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiele z tych "pojedynczych" modeli faktycznie jest z czasopisma, ale nie wszystkie-o czym sie mialam niestety okazje przekonac.
Poszukiwalam konkretnego modelu, mialam nadzieje ze byl w czasopismie przegladnelam chbya z dwa roczniki wstecz -i nie bylo. A w katalogu byl; ale wysprzedany w moim rozmiarze. Te katalogi (te najnowsze maja po kilkaset modeli); i co gorsza te ktore mi sie podobaja -to zupelnie tak jak w czasopismie- tylko na panie "puszyste". A dziecinne -w katalogach i w czasopismie sa albo dla maluchow (tutaj przewaznie fajne);albo jesli nawet dla (przed)nastolatkow; to tak wydumane, ze do niczego sie nie nadaja. W tropikach niestety nie mieszkamy, ale moze wszystko przed nami... to a propos modeli dla dziewczynek z najnowszego katalogu burdy jaki zdarzyło mi sie ogladac: wszystkie bez wyjatku na cieniutkich ramiaczkach, albo bez plecow, albo wiazane na szyi. Nie ma angielsko/niemiecko jezycznego katalogu wzorow gotowych w/g pattern review; ale jest...francuski. Tu: http://www.burdafashion.com/fr/Patrons_pochettes/Collection_generale/1270778-1128998.html;jsessionid=C8AFF0E95F89B39BD27DE3C5D97138FD dla zainteresowanych trzeba nacisnac: Collection générale a potem opis poszczegolnych, pojedynczych modeli. Anna
Administrator
![]() |
|
Może listonosz zabłądził ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mnie się podoba JEDNA!!! sukienka, a chciałabym jakiś ciekawy żakiet. Zauważam pewną prawidłowość: marcowe i lipcowe numery Burdy należą z reguły do najsłabszych. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mój mąż właśnie wyszedł z empiku z nowa burdą ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Jestem na siebie wściekła, że wydałam na nową Burdę pieniądze. Podobają mi się w sumie 2 sukienki (jedna z Burdy Plus czyli zapomnij kobieto) i jedna bluzka ![]() ![]() No ale na plus zasługuje fakt, że jest zdjęcie blogerki Lali (mania szycia) w Burdzie bo wygrała konkurs na majową sukienkę. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
też nic ciekawego nie znalazłam dla siebie ![]() ![]() ________________________________________________________
|
154 strony: « < 63 64 65 66 67 68 69 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.