Stały Bywalec
![]() |
|
Od kilku dni siedzę w domu z powodu choroby i dopadła mnie głupawka,otóż uświadomiłam sobie nagle jak wielu naszych artystów śpiewa piosenki o szyciu.Oto wynik moich przemyśleń: Rynkowski "szycie,szycie jest nowelą"............"uszyjmy za błędy"......,Dżem "szyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi".....,Frąckowiak "bawimy się w szycie".......Rodowicz "szycie kochanie trwa tyle co taniec"..... albo"dopóki szycie trwa, póki szycie trwa".....albo taka stara patriotyczna z czasów komuny " hejże hej, hejże ha,szyjmy więc póki czas"......Znacie coś jeszcze "szyciu"?To dopiszcie!
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
A i poeci wiersze pisali. Dajmy na to Asnyk "szyłem z wami,cierpiałem i płakałem z wami"......więcej grzechów nie pamiętam.Wybaczcie
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
ha, ha
przeszyj to sam, przeszyj to sam, nie zamieniaj serca w twardy głaz, póki jeszcze szycie masz "D |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Lombard:
Nie zamieniaj serca w twardy głaz (...) Przeszyyyyyyj to saaaaaaaam! ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wtóruję Xanti. ![]() A mnie przychodzi na myśl tylko gruba rura: Szycie! Ty jesteś jak zdrowie!... ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Jeszcze Edyta Geppert "uparcie i skrycie,och szycie kocham cię, kocham cię, kocham cię nad życie".......
|
|
Administrator
![]() |
|
Dana leżę i płaczę ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja też jestem wzruszona Susanno że tak wielu artystów docenia naszą pracę
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zabawny temacik, ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.