Administrator
![]() |
|
Kukiz i Piersi: "chodź tu miła będziesz ze mną szyła, będziesz ze mną szyła" ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
To ja dorzucę coś prawdziwego (blisko szycia) tak dla przypomnienia...
U prząśniczki siedzą, jak anioł dzieweczki, Przędą sobie, przędą jedwabne niteczki. Kręć się, kręć, wrzeciono, Wić się tobie wić! Ta pamięta lepiej, Czyja dłuższa nić! Poszedł do Królewca młodzieniec z wiciną, Łzami się zalewał, żegnając z dziewczyną. Kręć się, kręć, wrzeciono... etc. Gładko idzie przędza, wesoło dziewczynie, Pamiętała trzy dni o wiernym chłopczynie. Kręć się, kręć, wrzeciono... etc. Inny się młodzieniec podsuwa z ubocza, I innemu rada dziewczyna ochocza. Kręć się, kręć, wrzeciono, Prysła wątła nić; Wstydem dziewczę płonie, Wstydź się, dziewczę, wstydź! |
|
Administrator
![]() |
|
Xanti toż to klasyk ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Klasyk, ale wydaje mi się, że najmłodsze spośród nas mogą już tego nie znać...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
więc szyjmy wino, szwoleżerowie ...
niech troski zginą w rozszytym szkle ... był sobie pewien marynarz, żywił się wyłącznie pieprzem, pieprz wszywał w konfitury i do zupy mlecznej... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
jaki minął dzień? jak ci się dzisiaj szyło? - to z repertuaru K.Krawczyka
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
No proszę jakie twórcze z nas umysły
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja tylko
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A co, to ona mu będzie kręcić kółkiem , czy przyciskać pedał pod stołem?????????????? dziewczyny, jesteście niesamowite
![]() ![]() ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
A ja znlazłem coś takiego ________________________________________________________
Artur
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.