Stara Gwardia
|
|
Wklejam poniżej dwa rysunki, pierwszy rysunek powiedzmy już gotowej tuniki, chciałabym, żeby mniej więcej tak wyglądała, a drugi rysunek to moja wizja stworzenia tej tuniki
![]() Z góry bardzo Wam dziękuję. |
|
Stara Gwardia
|
|
Niech się wypowiedzą ekspertki, ale ja bym obszyła brzegi overlockiem ściegiem rolującym...
|
|
Stara Gwardia
|
|
Właśnie w tym jest problem, że ja nie mam overlocka jeszcze
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Dół i rękawy wykończyłabym podwójnie podwijając materiał. Dekolt hmmm... może lamówką? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Też bym tak zrobiła...
ewentualnie jakąś ozdobną taśmą... (zależy od wzoru na materiale) ważne, żeby nie przekombinować, bo nie będziesz zadowolona |
|
Stara Gwardia
|
|
Czyli podwinąć dwa razy bez zygzaka i normalnie ściegiem prostym? A jak tak ją zrobie z gumką jak pokazałma to będzie dobrze?
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Skoro nie masz overlocka to tylko podwójne podwinięcie, dekolt bym oblamowała- czyli zgadzam się z dziewczynami. Jeśli chodzi o gumkę to chyba jest niezbędna żeby "uładzić" tę tunikę, bez gumki musiałabyś wiązać w talii,a wtedy ciągle by Ci się wysuwało spod wiązania i czułabyś się niekomfortowo.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja uważam, że lepiej będzie wyglądała atłasowa / satynowa tasiemka w formie wiązania niż ta gumka w pasie. Gumka zawsze potęża a to chyba nie jest pożądany efekt.
Jeśli masz stopkę do podwijania to jest to dobry pomysł na wykończenie chociaż w przypadku zwiewnego materiału takiego jak szyfon nie będzie najprostsze. Jeśli nie masz takiej stopki to wydaje mi się, że lepiej wykończyć lamówką bo nie porobią Ci się "kiełbaski" przy podwijaniu tkaniny ![]() Zapraszam na moją stronkę internetową Krawiectwo Łódź --- Ostatnio edytowane 2010-03-08 20:42:15 przez krawcowa --- |
|
Stara Gwardia
|
|
Wczoraj zączęłam szyć i nie robiły mi się kiełbaski
![]() ![]() Szczerze powiem to dla wygody zrobiłabym tą gumkę, bo wiem że i tak zawsze będę zapinać taki szerszy pasek w tali. Gumeczkę mam taką cieniutką, więc myślę, że nie będzie tak źle wyglądało. Trochę boję się zabrać za tą gumkę, bo jeszcze tego nigdy nie robiłam, trzeba ją naciągać podczas szycia tak? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Możesz zobaczyć tutaj . Szycie takiej tuniki jak twoja, wprawdzie nie zobaczysz jak wykończyć brzegi ale można popatrzeć jak wszyć gumkę http://www.virtuela.com/video-jak-szyc.htm Drugi film od góry. --- Ostatnio edytowane 2010-03-09 19:58:51 przez ITA --- ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.