Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Wydaje mi się, że możesz podprasować. Wypróbuj na kawałeczku...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Tak zrobię. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Sus zaczełam dzisiaj szyć moją eko-skorkę i zadnego problemu nie ma.
Szyje zwyklą stopką, zwyklą iglą, przykleiłam zwyklą flizelinę tylko zelazko nie moze byc gorace bo sie skora zwija. Trochę mialam problemmow jak przyszlo do stębnowania. Po skorze nie chciala sie maszyna przesuwac ,wiec robilam stebnowke na lewej stronie. Nie wiem jeszcze, jak potem zrobię z paskiem, powinnam go na wierzchu przeszyc. Najwyżej będzie bez przeszycia - chyba lepiej niz zepsuc cos na samym koncu. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
|
|
Do szycia skóry czy skaju dobra jest teflonowa stopka, wygląda jak z plastiku białego, albo spróbuj przejechać wilgotną gąbką czy ściereczką to nie będzie się przyklejać do zwykłej stopki, bynajmniej nie powinna gwarancji nie dam. ________________________________________________________
|
|
Administrator
|
|
Monik jak napisałaś, ze zabierasz się za szycie kurteczki z Papavero to od razu wiedziałam, o który model Ci chodzi
Próbowałam podszyć sukienkę koleżanki ze eko-skóry i u mnie się nie dało. Stopka "nie szła". Ale rodzajów eko-skóry jest bardzo dużo. Ciekawa jestem jak będzie się szyło te moją hmmm??? Jeśli ktoś może napisać coś o pielęgnacji eko-skóry, chodzi mi o pranie ciuchów, które są połączeniem tkaniny i eko-skóry. Tylko ręcznie? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Świeżynek
|
|
A jaka ekoskora lub skaj na torebki?
Na allegro oraz w sklepach interenetowych jest szeroki wybór w roznych cenach ale zalezy mi na tym aby byl to material trwaly i się nie niszczyl. Mialam już 2 nieudane próby zakupu - skóa okazala sie sztywna i nie nadaje sie na torebki, a innym razem podczas samego szycia stopka odrapywała materiał i zdzierała się wierzchnia warstwa...koszmar Bede wdzieczna za wszelkie linki do sprawdzonych sprzedawców |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja kupowalam w sklepach stacjonarnych, wiec nie pomogę ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
a w jakim mieście?
|
|
Stara Gwardia
|
|
W Koninie.
Jedna eko-skora, ktora kupilam, byla dosc gruba, mocno blyszczaca, ale szyla sie dobrze. Musialam jedynie uwazac jak naprasowywalam flizeline, zeby zelazko bylo letnie, bo inaczej wlasnie tak, jak piszesz, sie rozdzielała na dwie czesci. Ostatnio kupilam mieciutką, delikatną skórkę, matową. Ciekawe, jak bedzie sie szyla, bo jest bardzo delikatna. A masz specjalna stopke do szycia skóry? --- Ostatnio edytowane 2012-02-12 19:02:39 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dziewczyny ostatnio przez kilka miesięcy pracowałam jako szwaczka w zakładzie w którym między innymi szyło się cienkie skórzane materiały, ze względu na za małą ilość odpowiednich stopek, to dziewczyny szyły zwykłymi stopkami, ale w razie problemu z przesuwaniem się tkaniny lekko smarowały tkanię w miejscu szycia zwykłym kremem do rąk ja tez tak szyłam. w razie problemów możecie wypróbować ten sposób na ścinku
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.