Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Świeżynek
Nie nie mam odpowiednich stopek bo dopiero przymierzam sie do zakupu maszyny:) Robie sobie liste zakupów dlatego pytam gdzie dobrze kupic eko skóre:)
Poprzednimi razy jak szylam skaj robiłam podobnie jak kolerzanka Nina - smarowałam tkanine ale olejem:)
Stara Gwardia
Ja jak szyłam moją pierwszą kurtkę, połącznie materiału z ekoskórą, to szyłam normalną stopką, bo innej nie miałam, no i nawet nie miałam pojęcia o instnieniu stopki z rolką czy teflonowej. Niestety materiał się marszczył, i pomimo tego, że kurtka wyszła rozmiarowo ładnie, i ładnie leżała, to w miejscach szwów materiał był pomarszczony,poszarpany i porobiły się dziury... Więc kurtka była do wywalenia.
Do kolejnego szycia ze skóry na pewno kupię stopkę z rolką.
Administrator
iskralight stopka teflonowa tez fajnie radzi sobie z szyciem eko skóry :tak:

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Jest ktoś w stanie doradzić mi jakiś sklep z eko-skóra? Planuje uszyć torebkę i wydaje mi się że to odpowiedni i chyba nie drogi materiał o tego... I przy okazji, jaka igłę do takiego użyć?
Wiadomość skomentowana przez Susanna :
Wątki połączono
Administrator
O eko skórze jest już temat -> KLIK
Niebawem połączę tematy.

Świeżynek
Właśnie zapomniałam dodać że zależałoby mi informacjach nie o internetowym,ale o jakimś stacjonarnym sklepie w Krakowie. Wole dotknąć materiału zanim go kupie niż czekać aż mi przyjdzie do domu nie wiadomo co:)
Administrator
Ale wiesz w stacjonarnych wybór czasem jest mały. Tam gdzie zawsze kupuję tkaniny eko-skóra występuje w 4-5 kolorach i to takich, które mnie nie interesują.

Świeżynek
A może są jakieś hurtownie w których można kupić mniejsze kawałki..?
Administrator
Nie wiem czy to hurtownia, raczej normalny sklep ale Lala z "manii szycia" często robi tam zakupy i poleca więc podaję linka -> KLIK
Być może prześlą Ci próbki :) zapytaj :)

Administrator
Podnoszę temat. Uszyłam sobie kopertów kę z eko zamszu. Fajnie wyszła więc pomyślałam, że mogłabym uszyć sobie krótką kurteczkę/żakiecik z tego samego materiału. Zastanawiam się jak toto prasować aby się nie wyświeciło a szwy nie "odbiły" na prawej stronie.
Prasować przez zaparzaczkę, na mokro czy sucho?? Proszę o wszelkie sugestie.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.