Administrator
![]() |
|
Fajna. Lubię dekolty z wodą ale raczej na kimś bo na mnie nie leżą tak jak powinny ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
|
|
dzięki
![]() no tak pojawiam sie i znikam ale to przez to, że nie mam czasu w domu na siedzenie przed kompem , jedynie w pracy czasem moge tu zaglądnąć, tymczasem owszem ciągle cos robie, ostatnio nawet plecak uszyłam i mnie wykończył nerwowo ![]() Sus widziałam na Twoim blogu jak wszywasz plisę w dekoldzie , czy ja kroisz ze skosu? |
|
Administrator
![]() |
|
Jeśli robię swoją własną pliskę to tak - koniecznie ze skosu pod katem 45 stopni. Ale ostatnio częściej wszywam gotowe lamówki ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam! Bardzo ładna sukienka, ciekawe jak się szyje taki delikatny materiał, napewno ciężko;/ Pozdrawiam!
![]() --- Ostatnio edytowane 2013-03-20 10:43:35 przez JoannaSzyje --- |
|
Stały Bywalec
|
|
Joanno nie ciężko z odpowiednimi nićmi i igłami , o których sie dowiedziałam własnie tutaj na tym forum od innych użytkowników
![]() Sus dzięki ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-03-20 22:24:06 przez mojra68 --- |
|
Stały Bywalec
|
|
I dla Agi uszyłam na życzenie plecak , tyle że miałam problem przy szyciu skóry bo nie miałam igły do skór i trasznie przepuszczała mi maszyna, troche sie nameczyłam bo tkanina dosyc gruba. Aga zadowolona chodzi z nim do szkoły, koleżanki zazdrościły to chyba jest ok
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pierwsza sukienka ma jak dla mnie dobry dekolt. Podoba mi sie taki krój, ale chyba bez falbany.
Ta druga to z papavero? Z jakiej dzianiny szyłaś? Bo tam jest zalecenie punto, ale obawiam się, że jest za sztywne na wodę. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam to samo wrażenie - wygląda ok, ale też wolałabym bez falbany
|
|
Stały Bywalec
|
|
no musze sie pochwalić jakie etui na tablet uszyłam dla córy
|