Stara Gwardia
![]() |
|
sęk w tym, że bardzo ważny jest jednak w tym wypadku materiał. Zarówno skład, jak i splot a przede wszystkim użyte farby, bo przecież będą miały kontakt z maleństwem a dzieci uwielbiają ciumkać chustę. Najlepsze na początek są te z czystej bawełny, o splocie skośno-krzyżowym. Ewentualnie można kombinować coś ze splotem diagonalnym ale wybór certyfikowanych materiałów w tym wypadku jest niewielki (drelich rzadko ma atesty bezpieczeństwa dla niemowląt).
Szczerze pisząc, to bardzo dobrą chustę można już kupić za 100 zł (może być używana, nic jej nie szkodzi ten fakt) a za dobry materiał zapłacisz tyle samo lub więcej, zważywszy że potrzebujesz go 5 metrów ![]() Za to warto uszyć sobie drugą chustę, taką do wyszargania - komfort noszenia będzie nieporównywalnie gorszy ale nie będzie tak żal gdy się ufajda w przychodni ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Muszę poczytać więcej na ten temat. Nie bardzo wiem jeszcze z czym to się je ale pomysł bycia blisko dziecka jest świetny.
|
|
Administrator
![]() |
|
Mo chodziło o tę chustę której zdjęcia zamieściłaś w swoim wątku ![]() Teraz gdy widzę jak dziecko jest "umiejscowione" rozumiem jak to wszystko "działa". ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no taka chusta podtrzymuje też kręgosłup ale już nie tak, jak wiązana, dlatego polecana jest dla starszych dzieci ![]() Kangę (z avatarku) wiąże się tak: www.youtube.com/watch?v=m4BSNGnBg_U ale na świecie noszą dzieci też i tak: chociaż dla mnie to już jednak hardcore ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Widziałam, jak Nigeryjki podnoszą niemowlaki - nawet noworodki - jedną ręką łapią pod pachę i tyle. Jedną ręką... Wyglądało to dla mnie trochę przerażająco...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Moje dziecko uwielbia jak się je traktuje niedelikatnie. Ma tak od urodzenia ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.