Stara Gwardia
![]() |
|
Świetna, bardzo mi podpasowała, też chcę taką! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Swietnie Ci wyszla! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Podoba mi się pomysł i wykonanie przeróbki koszuli, spódniczki też bardzo ładne.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jak ładnie uszyta ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo ładna! Lubię dwurzędowe zapięcia!
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję za miłe komentarze. Ten model chodził już za mną....bardzo długo i choć nie wyszło idealnie (o czym poględziłam już na blogu
![]() A to materiały które czekają w kolejce - z tego czerwonego w kratę chciałabym jakąś prostą sukienkę (na więcej nie wystarczy - mam tylko 1,30m)- co myślicie? Podoba mi się bardzo ta na Papavero - ale chyba sobie z nią nie poradze. Nie wiem też jak wykroje z Papvero mają sie do tych z Burdy... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MOnirej, wykroje z papavero laikowi szyje sie trudniej, niz z Burdy, bo nie masz takich szczegolowych oznaczen. Ale ta czerwona kratka jest idealna na tę sukienke, ktora pokazalas!!!
Ja bym na Twoim miejscu zaryzykowala. JAk cos, to Ci pomozemy. Aha, jak bedziesz kroic na materiale z papavero, to dodaj po centymetrze na boczkach, bo potem moze byc ciasno. Wykroje z Burdy są luzniejsze. --- Ostatnio edytowane 2012-02-11 10:34:21 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Właśnie tego się obawiam, że tylko zepsuję materiał...ale kusi mnie...kusi...bo ten model fajny...Chyba że pokombinuję coś z jakimś wykrojem z Burdy
![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-11 10:47:06 przez Monirej --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MOzna kombinowac z Burdy, wziac wykroj na jakas zwykla dopasowana sukienke, przerysowac sobie na nowy papier i wyrysowac takie elementy, jak te czarne na papavero, a potem wyciac.
Ale ja bym jednak na Twoim miejscu sprobowala z papavero. Przekonasz sie, jak na Tobie leza, bedziesz tez miec jakies rozeznanie odnosnie innych form. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.