Administrator
|
|
W H&M jest fajna bluzeczka w paski, taka nieco dłuższa. Ale moim zdaniem materiał nie jest wart 40 zł. Uszyłam sobie coś a'la H&M od siebie dodałam ćwieki. W przyszłym tygodniu szyję drugiego "pasiaka" tym razem szaro-białego :]
--- Ostatnio edytowane 2010-01-02 23:18:13 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Stara Gwardia
|
|
Świetna bluzka, ja tez czasem wole sobie coś uszyć niż wydać na tą rzecz 40zł w sklepie niby markowym a badziewie sprzedają. ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Stara Gwardia
|
|
Masz rację ,czasami przesadzają .Bluzka fajna i nie h&m czyli masa . ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Administrator
|
|
Dziękuję dziewczyny Bluzka kosztowała mnie może z 10 zł bo materiał był taniutki a fajnie się go nosi i raczej napewno nie rozciągnie się po praniu ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria rabat10 - z tym kodem zakupy tańsze o 10%
* Susanna szyje - mój blog |
|
Stara Gwardia
|
|
Świetnie wyglądasz .
Gdzie kupowałaś tkaninę w sklepie czy hurtowni ? ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Administrator
|
|
W sklepie, moim ulubionym i dobrze zaopatrzonym. Kosztowała coś 7 zł/m.
Zaaklimatyzowany
|
|
bardzo fajna bluzka, super pomysł z tymi nitami
|
|
Stara Gwardia
|
|
Mnie też się podoba. I tez zdecydowanie wolałabym sobie uszyć niż kupować! To jeden z plusów szycia - umiejętne oszczędności. Drugi plus to zwyczajnie radość tworzenia. ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie.
|
|
Świeżynek
|
|
Bardzo ładna bluzka, świetna tkanina i porządnie odszyta, to widzi nawet taki laik jak ja
Jak się nauczę szyć, coś czuję, że ją odgapię Jeśli mogę, chciałabym zwrócić tylko uwagę na nity przy mankietach i dekolcie, jakoś giną w tych paskach, nie są widoczne. Widziałam ostatnio "Coco avant Chanel" - podpatrzyła podobne pasiaki podczas połowu ryb i zainspirowana stworzyła podobną bluzkę Idąc tropem Chanel, może przy mankietach bardziej widoczne były by białe guziki, nieco większe dające lekko przerysowany efekt dla podkreślenia niepowtarzalności bluzki |
|
Świeżynek
|
|
białe lub granatowe...
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.