Wersja do druku

9 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 >

Zaaklimatyzowany
A ja caly czas mam obawy przed punto, sama nie wiem... sukienki bardzo ładne!
Martyna, szyję ją na zwykłej maszynie, zwykłą igłą.Ja się w punto zakochałam:D
Stara Gwardia
Susanna, Ekada przykro mi, ale córa jej nie odda:bezradny:

Dziewczyny dzięki za pochwały, ładujeci mi akumulatorki jak trzeba:buzki:, zaczynam obszywać pół rodzinki.
A w maju trzy komunie, będzie co robić.
Stara Gwardia
Gocha :buziak: ja będę przeszczęśliwa jeśli do mnie wyślesz ten biało czarny komplecik!!!
Prześliczny i jaki przydatny dla większych walorów figury...
Szybko się szyje mówisz?
Może tak ale ja mam od 2 tygodni na warsztacie skromna prosta tunikę i :( końca nie widać...
Szybko się szyję, tylko u mnie ,żeby nie leżało (a leżą niedokończone uszytki:zawstydzony: )muszę skroić i od razu uszyć, bo inaczej to trwa i trwa.:)
Stara Gwardia
nr 1 i 2 szczegolnie mi sie podobaja :)
Szara sukienka to wykrój Papavero (oczywiście dzianina punto), pomarańczowa to model 123 z Burdy 8/2011.Burdowa sukienka dała mi popalić, a właściwie jeden trójkącik (kliny rękawów), nijak mi nie wychodziło wszycie ich, żeby było i ładnie i estetycznie( oczywiscie problem pojawiał się nie pod spodem rękawa tylko na środku przodu i tyłu :zly: ).
Poddałam się i sukienka wyszła z mini rękawkiem.Dekolt oczywiscie wyszedł za szeroki, stąd te zakładki przy rękawkach i dekolcie, ale nawet mi się podoba efekt końcowy. Zresztą oceńcie sami. Acha i jeszcze zastanawiam się nad skróceniem rękawków, bo narazie przypominają troczę skrzydła biedronki:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Fajne sukienki! A ja - durna - ciągle myślę o bluzkach i spodniach! Jakoś nie mogę moich myśli skanalizować we właściwym kierunku :D

Rękawki... Może nie tyle je skróć, co zwęź? Albo przenieś zakładki ze szczytu ramienia w kierunku tyłu i przodu?

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Mistrzyni Krawiectwa
Dzisiaj odkryłam Twój wątek, bardzo dużo świetnych prac, pogratulować elektów zapału i ciężkiej pracy :oklasky: bardzo mi się podobają Twoje sukienki :)

9 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.