Stara Gwardia
|
|
Wow wielkie dzieki za zrobienie researchu
![]() Niestety tutaj są inne modele maszyn niz te dostepne w Polsce. do wgladu dwie firmy sprzedajace maszyny ktore rozwazam pierwsza druga Szczerze - juz nie mam sily szukac dalej form sprzedajacych maszyny Janome, Juki i Elna Jak dla mnie ten brother jest w sam raz.
- obszywanie dziurki w 4 krokach nie jest dla mnie wada - mialam tak w Julii i nie mialam z tym problemow - pozycjonowanie igly - to chyba jest dla wygody? ![]() - ostatnia "wada" niestety nic mi nie mowi ![]()
na wyposazeniu ma stopke do sciegu prostego, do wszywania zamkow, do robienia dziurek na guziki i stopke do przyszywania guzikow, koszt dokupienia stopek to ok 15-30 zl w zaleznosci jaka stopka. czy glosno pracuje - nie wiem, ale nawet jak glosno to zniose to, bede miala osobny pokoj na "pracownie" ![]() a rok zapocz. produkcji nie wiem jaka gra role. tutaj niestety jest tak ze zazwyczaj kazdy sprzet ma rok gwarancji, a jak chcesz dluzej to trzeba wykupic. Fajnie ze wiem juz tez gdzie jest ew. serwis maszyn ![]() Niestety maszyny sa tu drogie i raczej nic lepszego w podobnej cenie nie znajde, a nizszy i tanszy model Brothera za 599 zł odpada bo jest za prosty. Ew moglabym rozwazyc ktoras ze wspomnianych Toyot, ale nie udalo mi sie znalezc do nich instrukcji obslugi, i ten Brother od razu wpadl mi w oko ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-02-25 07:53:07 przez sallma --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Najgorsze jest właśnie to, że masz tak ograniczony wybór.
Ale widać, że wiesz czego potrzebujesz. Popatrzmy co też podesłałaś... Z Twojego przedziału mamy jeszcze do wyboru: (wypisałem wychwycone różnice w stosunku do 2630) Brother XL-5500 RM 850 ulotka podręcznik użytkownika filmik z szycia - porządna i mocna maszyna, jeans, polar itp. niestraszne - chwytacz wahadłowy - głośniejszy, ale połknie nawet "trudne" nici - inaczej ukształtowane wolne ramię z powodu innego umiejscowienia chwytacza - opuszczany transporter Toyota STF37 RM 780 - nożyk nici - dziurki guzikowe w 1 operacji - miękki uchwyt pokrętła selekcji ściegów ![]() Toyota STF27 RM 680 w porównaniu do powyższej: - mniej ściegów - brak wskazań dla jeansu Toyot jakoś nie lubię - mało wiedzy w sieci, jakby chciał człowiek coś sam naprawić, to... Ale może dlatego, że się nie psują ![]() Singer 2259 RM 945 filmik - dziurki w 4 krokach - chwytacz wahadłowy Singer 8280 RM 780 film opinie i tutaj - wsteczny mało wygodnie uruchamiany (podnoszenie ręki do góry) - 7 sciegów - dwa położenia igły - chwytacz wahadłowy - brak nawlekacza - chwalą, że.... cicha.... ![]() I cóż z tego wynika.... I wiele i nic ![]() Najlepiej byłoby usiąść i poszyć na kilku z nich. Ocenić kształ i budowę pedału (ślizganie się stopy na nim lub po podłodze), kształ i wygodę korzystania z przycisku biegu wstecznego, łatwość wymiany igły, łatwość i pewność regulacji naprężenia nici, jakość oświetlenia, ilość i dostępność do punktów olejenia, łatwość czyszczenia, głośność pracy... Albo weź pod uwagę serwis? Dostępność części? Gwarancję? Może rzuć monetą? ![]() WYBIERAJ! ![]() Trzymam kciuki za dobrą decyzję! --- Ostatnio edytowane 2012-02-25 13:11:21 przez Dark --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
widze, ze na razie zrezygnowalas z prowadzenia bloga ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kupiłaś jakąś maszynę?
|
|
Stara Gwardia
|
|
Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi - maszyna kupiona - Brother XL-2630 za 720 zł
![]() ![]() Na razie przeprowadziłam tylko "jazdę próbną", mimo że maszynę mam już od ponad tygodnia, ale mam nadzieję że dzisiaj się to zmieni ![]() Maszyna chodzi bardzo ładnie i zaskakująco cicho w porównaniu do Łucznika Julia. Wszystkie pokrętła działają lekko, ustawianie ściegów też przeskakuje lekko i bez problemów (w julii czasem był z tym problem). Ilosć ściegów wiecej niż wystarczająca, podoba mi się też automatyczne nawlekanie igły ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
bardzo ładna i zgrabna ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Ale słodka ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
/Trzeba by ją opić, czyż nie?/ ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Aniu koniecznie
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
to gratulacje i do dzieła !