10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziękuję Wam bardzo za gratki i pochwały.
Właśnie Ania, to sukienka którą się po prostu lubi ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Wyszła Ci bardzo fajna dłuuuuuuga , śliczna sukienka. Ja osobiście lubię długie spódnice czy sukienki, takie do samej ziemi, są takie kobiece i takie zmysłowe. Szyłem nieraz takie kreacje, ale spotykałem się z opinią klientek, że takie kiecki są niewygodne w codziennym chodzeniu. Trudno mi się tutaj wypowiadać, bo nie mam doświadczenia, więc patrzę tylko z pozycji obserwatora. Ale wydaje mi się, że takie sukienki można polubić.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Piękna... kusi bardzo by uszyć, szkoda, że moja maszyna coraz częściej mówi "nieeeee"
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jenny gratuluje synka-niech sie dobrze chowa
![]() A teraz zdradź mi, czy sukienkę sama wymyśliłaś, czy posłużyłaś się gotowym wykrojem? Bardzo mi się podoba i pomyślałam, że fajnie byłoby taką na lato sobie sprawić ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
evcia1, kiedy szyję góry sukienek, zawsze posługuję się trochę jakimś wykrojem, który modyfikuję a trochę daję od siebie. I tak posłużyłam się kilkoma częściami wykroju z tej bluzy (mam też taką bluzeczkę z dżerseju zielonego, kiedyś dam tu zdjęcie, bardzo ją lubię
Przedłużyłam tą górną część bluzy, zmieniłam rękawki i doszyłam dół. ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
P.S. Bluza Wykrój BURDA 5/2009
Wojtek, zdecydowanie da się przyzwyczaić do długich sukienek. Kiedy się gdzieś wsiada i wysiada, używa się jednej ręki do przytrzymania sukienki co uważam za uroczy gest. Nawet z ruchliwym trzylatkiem da się śmigać w długiej sukience. A dekolt jest na gumce! ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie no głupoty napisałam. Do tej sukienki zmodyfikowałam wykrój Burda maj 2009 model 114, strona 30.
Ta bluza też jest z tej Burdy ale to co innego. Wybaczcie, deficyt snu ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Uwielbiam długie sukienki! ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Proszę, doradźcie mi tkaninę na zasłony
Dywan musi zostać ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
I może jeszcze dwie fotki.
Zastanawiam się nad surówką bawełnianą. Czy zbyt żółte? Nie wiem. Nie umiem się zdecydować ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-11-27 11:41:41 przez Jenny --- --- Ostatnio edytowane 2014-11-27 11:45:17 przez Jenny --- ________________________________________________________
|
10 stron: « < 4 5 6 7 8 9 10 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.