Świeżynek
![]() |
|
A czy taki efekt jak na moim zdjęciu (biała spódnica) uzyskam z pół koła czy z koła? I czy dodatkowe 30cm w pasie to nie za duzo(musze tyle dodać żeby spódnica przeszła mi przez biodra)?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zamek nie musi być wszyty do wszystkich warstw. Dwie wierzchnie możesz zostawić tylko pęknięcie na szwie nic nie będzie widać przy marszczeniu. Jaśli chodzi o gumkę to przy takiej spódnicy nie będzie to wyglądało elegancko. Wcięcie w talii zatraci się przy gumie i troche poszerzy, no chyba że jesteś bbbbaaaardzo szczupła. Moim zdanie najlepszy pasek wiecej pracy , ale efekt bez porównania.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Chyba masz racje
![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Najlepiej z tego, z którego uszyty będzie spód ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ok, dziekuje bardzo za pomoc!
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry,
Zabieram się za szycie takiej spódnicy i chciałabym zapytać o radę. Zamierzam zrobić 5 warstw tiulu wyciętych z połowy koła plus satynowa podszewka i tu pojawiają się moje wątpliwości: 1. Czy podszewka też ma być wycięta z połowy koła? ( może to głupie pytanie ale dopiero się uczę szyć a nie bardzo mam kogo zapytać więc wolę się upewnić) 2. Suwak lepiej z boku czy z przodu? 3. Najważniejsze- czy najpierw mam zeszyć ze sobą warstwy tiulu i podszewkę a później pasek czy jakoś inaczej. Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś mi poradzi. Pozdrawiam, Ania |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jeszcze jedno pytanie
![]() Czy spódnica z połowy koła powinna być szyta z dwóch ćwiartek czy może być to od razu jeden kawałek zszyty na jednym z boków? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj. Gdy szyłam spódniczkę swojej córce podszewkę zrobiłam z pół koła, zamek z boku(dlaczego z przodu, przy takiej spódniczce uroku raczej nie dodaje, ale zrób jak uważasz to Twoja spódniczka
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za odpowiedź,
Ten zamek to się zastanawiałam czy z boku czy z tyłu ![]() ![]() ![]() A tiul i podszewkę najpierw Pani połączyła ze sobą a później z paskiem czy najpierw podszewkę z paskiem? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie pani-wystarczy Gosia
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.