Administrator
![]() |
|
Zamierzam samodzielnie uszyć krótki welon do ślubu, szukając w internecie informacji na ten temat natknęłam się na "przepis" więc podaję linka do strony -> Szycie welonu - instrukcja krop po kroku
Jak widać to nic trudnego, ceny welonów w salonach ślubnych potrafią przyprawić o zawrót głowy - myślę, że warto spróbować ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Mi również krawcowa doradziła, żebym kupiła tiul na welon, a ona mi go zrobi, bo w sklepach welon kosztuje ok 150zł, a ja zapłąciłam groszę za tiul welonowy. Tylko ja zamisat tasiemki na końcu będe miała koronkę taką samą jak na sukience.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
wow ale łatwizna, uszycie takiego welonu to pestka ![]() ________________________________________________________
porozmawiajmy o szyciu.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dobry pomysł a i wykonanie nieskomplikowane - no i welon pożądanej długości, wielkości, wzór co trzeba i kasa w kieszeni ![]() ________________________________________________________
Miłośnik smoły bez mleka to fan minimalizmu, do życia podchodzi na serio.. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo dobre.
Tylko to wykonczenie troche ordynarne jak na moj gust. Moze ta tasiemka powinna byc waziutka i jakas dobrego gatunku np.satynowa szerokosci 2-3mm. Widzialam kiedys welon tylko obciety w zabki,polkola, i wykonczony drobnymi perelkami. Perelki byly przyszyte przezroczysta niewidoczna nitka.Byly przyszyte rzadziutko,tak co 1 cm.Polkola mialy okolo 5cm dlugosci ,i na nich bylo 5 perelek tez przyszytych polkolem po brzegu obciecia. Ladnie to wygladalo. |
|
Administrator
![]() |
|
Właśnie od dłuższego czasu zastanawiam się czym bede wykańczać mój welon. Koronka odpada bo suknia z muślinu bez koronki, koraliki też, satynowa tasiemka mi się w ogóle nie podoba. Najgorsze, że potrzebuję jakąś elegancką, cieniutką tasiemkę w dodatku złotą bo welon śmietankowy, sukienka tez a i biżuteria złota. Kupić srebrną tasiemkę to nie kłopot ale złotą? - Oj problem... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wyzwanie ![]() ________________________________________________________
Miłośnik smoły bez mleka to fan minimalizmu, do życia podchodzi na serio.. |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Jak tam gotowy? ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
|
|
Sus - a oglądałaś na giełdzie kwiatowej w Tychach? Może tam znajdziesz odpowiednią (złotą) tasiemkę...
|
|
Administrator
![]() |
|
Xanti nie byłam tam ale wypróbuję najpierw sposób Małgosi ![]() Welon nadal nie uszyty... teraz szyję te spodnie narzeczonemu a na jutro muszę poskracać i zmniejszyć sukienkę koleżanki z pracy bo na wesele w sobotę idzie :> Szewc bez butów chodzi - POTWIERDZAM! ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.