Świeżynek
![]() |
|
W ubiegłym roku trafiła mi się nie lada gratka - dostałam zlecenie na uszycie stroju historycznego (mundur kawalerzysty francuskiego z epoki napoleońskiej). Początkowo miałam obawy czy podołam takiemu wyzwaniu, w końcu podjęłam się zadania. Pracy było co nie miara - trzeba było zachować wszelkie istotne detale. Samych guzików do przyszycia było niemalże setka - pod koniec pracy palce były już nieźle skłute. Efekt końcowy oceńcie sami...
Sam klient był zadowolony i do dziś używa kostiumu na rozmaitych pokazach - inscenizacjach historycznych. |
|
Stara Gwardia
|
|
Niesamowite !!
Piękna rzecz, ale musiałaś się napracować.... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetny jest ten strój. Podziwiam. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
FENOMENALNIE! Boże jakie to piękne!! Naprawdę masz kobieto talent, sprostałaś niełatwemu zadaniu! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Teresko, pięknie uszyłaś ten uniform. Wiem ,ile to pracy Cię kosztowało, ale efekt fenomenalny, jak określiła to Susanna !! Ja kiedyś, kiedyś miałem propozycję pracy w jednym z dużych warszawskich teatrów.
Pokusa szycia takich różnych kostiumów była we mnie ogromna, ale płace były bardzo niskie w porównaniu z tym co zarabiałem w prywatnej pracowni. I zrezygnowałem, ale szycie takich strojów jest fascynujące. Jeszcze raz gratuluję i podziwiam !! |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Strój dopracowany w najdrobniejszych szczegółach. Podziwiam Twój talent i cierpliwość!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niesamowite, jak Ty to zrobiłaś? Właśnie szycie takich strojów mnie "kręci". Nie uszłam w życiu ani jednego ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
Kochana gratuluję wyzwania Mistrzostwo widać,że masz pazur w szyciu
poprzeczkę wysoko sobie podniosłaś Twoji klienci na pewno są w 100% zadowoleni podziwiam tak 3maj Pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tereso powiedz mi czy wykrój kombinowałaś sama czy skopiowałaś z jakiegoś źródła . ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Świeżynek
![]() |
|
Kolega syna przyniósł mi fotkę munduru. Na tej podstawie robiłam wykrój. Było ciężko, ale jakoś się udało... Klientowi spodobało się, bo teraz ciągle coś przynosi do uszycia - to pokrowiec na szpadę, to różnego rodzaju osłonki na sprzęt. Z tego też powodu mam niezłą łamigłówkę... Ale cóż - klient nasz pan... A tak w ogóle to bardzo lubię takie łamigłówki, chyba to rodzinne - babcia też była niezłym konstruktorem. A reszta rodziny to typowe antytalenty do szycia...
Tak w ogóle to biorąc się do szycia musi u mnie "pracować" moja wewnętrzna wyobraźnia. Pozdrawiam |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.