Niespodzianka
![]() |
2012-05-24 23:59:08 Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
jw. tzw po "siedzeniu"
zdj1-upiecie zdj2-upięcie widok na połowie spodni zdj3-zaznaczenie kredą upięcia zdj4-rozprucie szwa zdj5-wykreslenie krzywej podkroju i zszycie --- Ostatnio edytowane 2012-05-25 00:05:19 przez Arthur --- ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
zdj6-ścięcie szwu-na tą stronę będzie założony drugi szew
zdj7-druga część szwu szersza ok. 2cm zdj8-zawinięcie dłuższej strony szwu zdj9-stębnowanie zdj10-zaznaczenie na pasku nadmiaru ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
2012-05-25 00:16:22 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
zdj11-kopiowanie znaczenia z wierzchu na spod pasa
zdj12-zeszycie pasa-jeśli jest ok2cm to bez rozcinania,będzie w razie"W" gdy polepszy się klientowi i wtedy mamy pole manewru do poszerzenia zdj13-ułozenie i przełożenie szwu zdl14-ułożenie paska i jednoczesne stębnowanie zdj15-stębnowanie góry pasa ________________________________________________________
Artur
|
|
Niespodzianka
![]() |
2012-05-25 00:22:54 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
zdj16-widok od środka spodni -szew tzw. ślimak-bez obrzucania
zdj17-widok zwężonych spodni Oczywiście wcześniej wyprasowane i na samym końcu doszyte pierdoły typu naszywka i szlufka ...i zadowolenie klienta/ki Mam nadzieję,że pomogłem Pozdrawiam Artur ________________________________________________________
Artur
|
|
Administrator
![]() |
2012-05-25 07:37:32 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
Raz w ten sposób zmniejszałam spodnie - wyprucie oryginalnego szwu zajęło mi "sporo" czasu ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-05-25 10:53:49 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
Ja mam kilka spodni do zrobienia w ten sposób ,ale boję się za to zabrać.A czy środek spodni(zdj.nr16) nie będzie uwierał w siedzenie?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-05-25 13:22:58 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
chcialam zapytac wlasnie o to samo, czy ta zakaldka nei bedzie gniotla?
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
2012-05-25 20:05:16 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
Ona jest w miejscu naturalnego przewężenia ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
2012-05-25 20:11:25 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
ja jak zwężam jeansy to obrzucam normalnie overlockiem w środku i stebnuje po wierzchu, chyba mimo wszystko estetyczniej to wygląda.
Sus czasem jeansy są szyte łańcuszkiem tylko trzeba znaleźć odpowiednią nitkę (ja nadpruwam po prawej stronie miejsca początku i końca które chcę wypruć i delikatnie ciągnę po lewej i widzę w którą stronę pędzi łańcuszek ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
2012-05-25 20:14:44 Re: Obrazkowy kurs zwężania jeansów w pasie(po siedzeniu) :D ścieg ślimakowy-bez obrzucania
|
Jeśli mam coś do prucia, a widzę łańcuszek - to aż się cieszę na myśl, ze tak łatwo pójdzie! ![]() Generalnie - staram się pruć wyciągając nitki, a nie przecinając je. Tak idzie znacznie prędzej, nie ma skubania króciutkich niteczek, mniej śmiecia dookoła - i trochę zdrowiej dla rąk. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.