Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Chcialabym uszyc lekki, prosty zakiet.. z jakiegos przyjemnego materialu, ktory nie bedzie zbyt sztywny. Taki zakiet bardziej wiosenny ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja bardzo lubię cienką wełnę albo len z domieszką
![]() ale tkanin kostiumowych jest cała masa, kiedyś kupiłam bawełnę ,grubszą ,ze splotem gabardynowym ,trochę sztywną ,wg mnie idealną na żakiet , przyjemny chwyt ,dobrze się szyła ,prasowała itd., po praniu miałam żakiet z całkiem innej tkaniny ,tak jakby apretura z niego zeszła ,zrobił się cieniutki ,"szmatkowaty" i nie do wyprasowania, słowem jednorazowego użytku ,i nic to ,że się nie zbiegł w praniu , na allegro to się nazywało ,bawełna prążkowana , |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
a wiec welna albo len ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Oj mnie się marzy cienka wełenka boucle i żakiet a'la chanell ![]() Bawega też się nadaje na żakiecik. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bawega? Pierwszy raz spotykam sie z taka nazwa. Jak to wyglada, jakie jest w dotyku? ![]() Wlasnie sprawdzilam czy jest angielski odpowiednik... nie moge niczego znalezc, a panie u ktorych kupuje materialy nie beda raczej wiedzialy o co chodzi ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-06-20 14:00:26 przez shizia --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Bawegę kupiłam w Textilmarze (sklep internetowy). Nadaje się i na spodnie i na żakiety i kurteczki wiosenne. Mało się gniecie i jest lekko elastyczny ![]() A poleciła mi go Trinny - w jej wątku są ciuszki uszyte z tej tkaniny to sobie zerknij. --- Ostatnio edytowane 2012-06-20 14:17:28 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Panie w wyspiarskich sklepach są z reguły lepiej zorientowane, niż w polskich... Spytaj je po prostu...
Szukanie materiałów po nazwach może być bardzo tricky ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
czeremcha zdziwilabys sie ![]() mieszkam w takiej malej miescince z jedna glowna ulica, mamy tylko jedna pasmanterie w ktorej pracuja dwie starsze panie, sa przeurocze, ale nie maja pojecia o co chodzi ![]() ale skorzystam z rad i popytam o ten material ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-06-20 14:30:14 przez shizia --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A czy do bawegi konieczna jest podszewka czy można nosić bez? Czy jak kto woli?
|
|
Administrator
![]() |
|
Wydaje mi się, że nie jest konieczna np. szyjąc z niej sukienkę ale nie da się ukryć, że żakiecik z podszewką lepiej się prezentuje i lepiej leży (nie łapie się tego co mamy pod żakietem ![]() Bawega jest z tych grubszych ale nie jest mocno sztywna. Żakiet planuję uszyć z podszewką. ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.