Stara Gwardia
![]() |
|
Zakiet zawsze lepiej sie nosi i uklada z podszewką. Mam jeden bez podszewki,to czepia sie tak jak pisze Sus, jakby ,,sterczał"
JA uwielbiam zakiety z bawełny z małym dodatkiem lajkry, fajnie sie noszą, nie krepują ruchów, do tego nie ma problemow z szyciem. Len tez trafilam kiedys taki, ktory sie uciągał. Czyli nie calkiem naturalny, ale dla mnie wazniejsza wygoda. --- Ostatnio edytowane 2012-06-20 21:24:44 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A może len z domieszką czegoś sztucznego...choć tu mamy problem z gnieceniem albo strecz albo grubsza bawełenka lub cienki dżinsik:] ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Raczej zdecyduje sie na bawelne... tylko jaka? Z dodatkiem czego? Kupilabym len ale nie cieszy mnie ta wizja gniecenia sie ;/ ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem jak to się nazywa ale jest taka bawełenka w dotyku właśnie przypominająca cienki dżins i lekko elastyczna. Może inne dziewczyny będą widziały co to za dodatek do bawełny. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ostatnio szyłam z tkaniny o podobnym opisie nazywa się ta tkanina "BAWEGA" mam nadzieje ze dobrze zapamietałam ta nazwe w sklepie.Sa bardzo ładne kolory.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Poszlam wczoraj do mojej pasmanterii... nie wiem czy powinnam sie smiac czy nie, ale panie uznaly ze nie maja czegos takiego jak bawelna. Zwykla bawelna, nie prosilam o nic fikusnego.. nie ma i koniec. Chyba jednak zaczne zamawiac materialy z Polski ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Idź do tekstylnego ![]() ![]() Tak myślałam o tej bawełnie - chyba najlepsza byłaby satyno-bawełna. Jest grubsza, dość sztywna, niestety gniecie się ale całkiem przyjemnie nosi. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Suzanno, problem w tym ze ten sklepik to jedyne miejsce gdzie moge dostac jakiekolwiek materialy i przybory. taka pasmanteria polaczona z tekstyliami. Nie usmiecha mi sie jezdzenie do stolicy po materialy ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Czyli wielkiego wyboru nie masz. Szkoda ![]() PS. Kliknęłam w Twój link, lubisz czytać fantastykę? Kossakowską i Grzędowicza to po prostu uwielbiam. Udane małżeństwo ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No niestety nie mam wielkiego wyboru ![]() A co do ksiazek to Kossakowska zaczelam czytac niedawno, aktualnie 'Siewca Wiatru' ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.