Stara Gwardia
![]() |
|
Moje dziecko rośnie w oczach wymyśliłam sposób na powiększenie za małego podkoszulka córka wniebowzięta bo to jeden z jej ulubionych .
![]() 1. Podkoszulek rozcięłam wzdłuż bocznych szwów obcinając zarazem stary szew , aby po zszyciu nie było grubo na szwach . 2. Zmierzyłam długość bocznego szwa plus rękawek , trzeba dodać jeszcze 2cm na wykończenie rękawka . Zawsze lepiej jest uciąć dłuższy pasek niż za krótki . 3.Z innego podkoszulka ( kupiony w ciuszku za 20 gr ) wycięłam dwa paski o potrzebnej długości . |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
4. Paski przypięłam szpilkami do brzegów podkoszulka .
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
5. Przyszyłam overlockiem na całej długości .
|
|
Administrator
![]() |
|
Bardzo dobry pomysł, też bym tak zrobiła gdybym miała powiększać podkoszulek ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
6. Teraz wykończenie dołu brzeg obrębiłam ściegiem overolckowym zwykła maszyną i zwykła przeszyłam imitując ścieg drabinkowy.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
5. Pod pachą materiał podwinęłam do środka i podszyłam .
6. Efekt końcowy większa bluzka i zadowolona córka --- Ostatnio edytowane 2012-07-05 08:38:15 przez maslanka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
tak dobry po mysl, mysle ze mozna takei wariacje robic , mozna dobierac kontrastowe kolory itp, pasuajce np do nadruku na bluzce.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Cześc
![]() ![]() A powiedz jeszcze czy robiłaś to na zwykłej maszynie i zwykłymi igłami? czy overlockiem? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
z tego co pisala w opisie to i tak i tak wykanczala.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dzięki
![]() ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.