Świeżynek
![]() |
2014-05-04 19:05:39 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
kolejna sprawa, potrzebne są praktyki 80h w pierwszym etapie oraz (chyba) 40 w drugim. Piszę, bo dla niektórych była to niespodzianka
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
2014-05-05 08:24:40 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
Zdecydowanie NIE POLECAM szkoły. Niestety zdecydowałam się ją rozpocząć, nie wiedząc co mnie czeka. Zgadzam sie z osobą która twierdzi, że dorosłe osoby są traktowane jak dzieci- potwierdzam w stu procentach. Poza tym atmosfera jest napięta, zero jakiegoś zachęcania czy zainteresowania ucznia tematem, tylko stres, krzyk i traktowanie nas jak zło konieczne. Dyrekcja szkoły powinna zastanowić się po co w ogóle to robi, bo jeśli z musu, to nie powinni się za to w ogóle brać. Niestety nie mogę napisać nic dobrego o szkolę, może tylko tyle, że jest w dobrej lokalizacji, blisko centrum, łatwo dojechać. Pozdrawiam.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
2014-05-05 08:57:24 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
super extra zalety ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
2014-05-05 09:28:23 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
![]() |
2014-05-23 23:01:27 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
lola akurat tak się składa że znam część kadry nauczycieli i dziwie się temu co piszesz. Osoby które tam uczą naprawdę są fachowcami.
Z tego co napisałaś to mogę tylko wnioskować, że chciałaś być traktowana jak księżniczka i mieli cię błagać żebyś się czegoś nauczyła. Potem takie osoby jak ty piszą takie głupoty. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
2014-05-23 23:43:02 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
O, widzę ktoś z kadry się odezwał
![]() nie piszę głupot, tylko swoje odczucia co do tej szkoły, a że są jednoznacznie złe, to trudno, nie będę owijać w bawełnę. |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-05-24 15:11:25 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
I tu jesteś w błędzie nie jestem z kadry nawet tam się nie uczyłem. Będąc Konstruktorem po prostu zna się ludzi.
|
|
Świeżynek
![]() |
2014-05-24 22:23:42 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
masz rację, to są fachowcy, ale zapominają, że do szkoły przyszli DOROŚLI ludzie. Zazwyczaj dla hobby nie dla papierka i nie powinno się ich traktować jak bandę gimnazjalistów. Oczywiście jedynie wyjątki z kadry tak się zachowują, ale potrafią zepsuć frajdę i nie dziwię się, że co mniej zmotywowane jednostki odchodzą. Większość chce dociągnąć do egzaminu państwowego i nie kontynuuje nauki mimo, że plan był inny. Nastoje bardzo spadają i nie jest to wina słuchaczy, bo mało kto się faktycznie opindala. Większość ogarnia temat i stara się zaliczać wszystko jak należy chociaż czasem to trudne, bo zajęcia są 3 razy w miesiącu a praktycznie każdy ma pracę, rodzinę i niekoniecznie pisał się na tego typu naukę.
Reasumując, wiedza przekazywana jest OK, większość wykładających się stara. Wystarczyłoby wyciąć jednostki sadzące do słuchaczy chamskie komentarze i byłoby OK. |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-05-26 08:34:34 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
I piszecie ogólnikowo że szkoła jest do du.......
Więc lepiej by było wypunktować kto się nadaje a kto nie! |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
2014-05-28 14:16:14 Re: Policealna Szkoła Projektowania i Konfekcjonowania Odzieży w Toruniu- opinie
|
Nie napisałam "ta szkoła jest do dupy". Ale jeżeli na każdym kroku nauczyciel obraża kursanta, traktuje go jak głupawego szczeniaka, to już jest właśnie do dupy, choćby i nie wiadomo jaka wiedza została przekazana. Niektórzy kursanci sami byli nauczycielami, pracownikami wyższego szczebla, poważnymi, szanowanymi, dorosłymi ludźmi, a przez nauczycieli byli zwyczajnie poniżani! W takiej atmosferze nie chce się człowiekowi przebywać i uczyć się. Nie będę wymieniać z imienia i nazwiska który nauczyciel jest najbardziej chamski, ale jestem w stu procentach pewna, że ci którzy mieli do czynienia z tą szkołą sami wiedzą o którego chodzi, a ci co chcą rozpocząć tam naukę mimo wszystko- sami się szybko przekonają!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.