Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Stara Gwardia
Zdecydowałam, że jednak żakiet zrobię z materiału i nie będę wstawiać koronki, gdyż będzie mi pasował do większości rzeczy. Natomiast koronkę przeznaczę na spódnicę i bluzkę, bądź sukieneczkę "mała czarna". Chyba, że macie jakieś inne pomysły?
Poniżej zdjęcia w zestawieniu z beżowym kolorem - muszę powiedzieć,że to połączenie też wyszło świetne i bardzo mi się podoba.

Beata

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A moze taki zakiet...

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Oj piękne zestawienie z beżem!!!
Monia żakiet i spódnica w 100%przemawiają jakoś do mnie...uszyj mnie,uszyj mnie...może i uszyję ale odpowiedniej koronki nie widziałam!Koronka na czasie!!!:mniam:
Stara Gwardia
Mi też bardziej podoba się z beżem :)
A komplet z koronką faktycznie cudny!!!
Mistrzyni Krawiectwa
Zestawienie z beżem wygrywa :D Nie jest tak drapieżne jak z czernią czy czerwienią ;-) I sama koronka bardzo wysubtelniała!

Sukienka tak uszyta będzie bardzo elegancka, podkreśla wzór koronki, a nie tylko jej kolor. Wbrew pozorom to dość oczywiste zestawienie - bo gdzieś tam sukienka się kończy, a zaczynają nogi i ręce. Kolor ciała będzie ładnie "współpracował" z kolorem podszewki...

A teraz co do krojenia - nie możesz skroić koronki w takim kierunku, jak na zdjęciach - żeby ząbki, które są na dole wykańczały sukienkę? Brzeg można dociąć do tych ząbków... Spróbuj na samym brzegu - nie powinno się nic pruć...

Ania

--- Ostatnio edytowane 2012-09-20 09:40:01 przez czeremcha ---

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Oj piękne zestawienie z beżem!!!
Monia żakiet i spódnica w 100%przemawiają jakoś do mnie...uszyj mnie,uszyj mnie...może i uszyję ale odpowiedniej koronki nie widziałam!Koronka na czasie!!!:mniam:
Do mnie tez przemawia...:buziak:

Popieram :tak: koronka na jasnym tle wygląda bardzo subtelnie i delikatnie.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Dziewczyny przekonałyście mnie:oczko: Koronkę będę łączyć z beżem. Prezentowany żakiet to prawdziwy majstersztyk krawiectwa. Podoba mi się ogromnie a spódniczka w moim stylu, jak ją zobaczyłam to pomyślałam, że muszę taką mieć (koronkę dam też z przodu). :rotfl:

Czeremcho dlaczego nie mogę tej koronki kroić tak aby brzeg ozdobny był zarazem wykończeniem? Faktycznie byłoby to krojenie po szerokości a nie po długości, ale nie wiedziałam, że to ma jakieś znaczenie przy koronkach. Poza tym wzór koronki jest wtedy ładniejszy. Co się stanie jeżeli właśnie ją tak wykroję?

Robię właśnie wykrój na czerwony żakiecik więc niebawem (taką mam nadzieję) będę mogła się Wam zaprezentować.

pozdrawiam,

Jakoś tak się zasugerowałam, bo pisałaś, że koronka nie ma ozdobnego brzegu...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Faktycznie pisałam o koronce bez ozdobnego brzegu (miałam na myśli ogólnie koronki) a zaprezentowałam z brzegiem więc się trochę pomieszało.
Bardzo dziękuję Ci za cenne wskazówki. Dziś byłam na Regionalnym Kongresie Kobiet Podbeskidzia i oczywiście korzystając z okazji zajrzałam do Bonotexu i kupiłam kolejna kratkę na spódnicę tym razem czerwono-szarą. Po raz kolejny dopadło mnie szaleństwo na punkcie spódnic.:luzik:

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.