Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Stara Gwardia
Od rana męczę sie z sukienka, a dokladnie z dekoltem typu woda ale ta ów woda skrojona jest osobno i ma znajdowac sie z tylu.
Trudnosci dodaje fakt ze mam tylko wykroj a nie mam zdjecia tego tylu czyli jak ona ma sie ukladac, a zazwyczaj jak szylam wodę to ona byla skrojona w calosci razem z przodem na przyklad, czy mozecie sprobowac pokombinowac ze mna jak "to to" dopasowac?

zdj 1 dekolt woda
zdj 2 przod
zdj 3 tyl

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stały Bywalec
to jest proste Do skrojonego tyłu (oczywiście tył tak kroimy by złożenie tkaniny było środkiem )Doszywamy "wodę" tą częścią półokrogłą do dekoltu sukienki.A ta górna część "wody" już posiada zakład, który tylko zaprasowywujemy i stębnujemy.Potem zszywamy ramiona (przód z tyłem)i boki.

--- Ostatnio edytowane 2013-01-06 15:14:58 przez szycieeli ---
część którą zszywasz z dekoldem to ta strona na górze na zdjęciu 1

Chyba dobrze podpowiadam. Wolałabym jeszcze zobaczyć w całości te zdjecie 3
A mogłabyś zrobić zdjęcia całych kawałków, bo mam wrażenie, że na drugim i trzecim coś wykadrowałaś (zwłaszcza na trzecim).
Nie wiem, jak będziesz kroiła "wodną wkładkę" - skrojona ze skosu będzie się ładnie układała. Z prostego może wyglądać niezadowalająco...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
wlasnie dziwi mnie to ze ramiona przodu i tylu nie sa sobie rowne /ale moze ja malo o szyciu wiem/ wiec nic na zdjeciach nie ucielam ujelam przod i tyl.Boramie tego tylu jest waziutkie, a przodu wydaje sie byc "normalne"
Czyli jeden łuk normalnie jakby podwijam i stebnuje, a te druga czesc ktora wyglada jak wyciety dziubek to jest podlozenie czesci gornej tak? Tylko czemu ramie tego tylu jest takie waskie to mnie gubi...

p.s. Aniu jest ze skosu wycieta woda.

** Dodaje 2 zdjecia: przod i tyl.

--- Ostatnio edytowane 2013-01-06 20:12:50 przez flower ---

Załączone obrazy

Mistrzyni Krawiectwa
Ponieważ lubię łamigłówki to trochę pokombinowałam. Ale i tak musisz sama sprawdzić najlepiej na jakimś kawałku starej zasłonki (żeby nie zepsuć dobrego materiału). teraz jeszcze w kwestii wyjaśnienia: czy krawędzie oznaczone różowymi strzałkami są takie pofalowane na wykroju czy zdjęcie się takie zrobiło? i czy tam gdzie jest niebieska strzałka zaczyna się zaszewka?

Na pierwszym zdjęciu masz zaznaczoną linię obłożenia i różowymi punktami miejsca spotkań podobnie jak na drugim. No ciekawa jestem czy ułożyłam te puzzle:rotfl:

Załączone obrazy

Stara Gwardia
wrzucilam zdjecia calosci przodu i tylu, zaszewka jest na przodzie, tyl jest bez zaszewki, to o co pytalas to zaznaczna nitka prosta, wlasnie obejrzalam juz filmik z youtuba, ale zastanawiam sie czy np ten kawalek wody mam jeszcze jakos doszyc do tylu, czy tylko wszyc w ramiona?
p.s. wykroj jest pognieciony, przepraszam za niewygode.

**Do agaaffek* co to znaczy ze cos powinno byc jeszcze na dole?

--- Ostatnio edytowane 2013-01-06 20:17:32 przez flower ---
Mistrzyni Krawiectwa
A mnie zastanawiają te "dzióbki", które oznaczyłaś różowymi kółkami... Skąd taka linia? :mysli:

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.