Wersja do druku

Świeżynek
Pomocy!!
Moze rozpoczniemy nowy watek "ubrania dla niepelnosprawnych"?
szukam wykrojow spodni dla dziewczyny (26 lat) siedzacej w wozku inwalidzkim, dala mi na wzor swoje dobrze dopasowane spodnie, uszylam wg wzoru nowe - jest zadowolona, ale sa takie monotonne, bez kieszeni, bez jakichkolwiel dodatkow - potrzebuje inspiracji aby je troche "rozswietlic". Kaleka nie znaczy zaraz szara myszka!
Moze ktos ma doswiadczenie w szyciu takich spodni (lub spodnicy), a moze ktos, kto siedzi w wozku moglby, nam krawcowym, podpowiedziec na co mamy zwracac uwage i co sami by chetnie ubrali

pozdrowienia
Beata

--- Ostatnio edytowane 2013-01-11 07:17:30 przez Susanna ---
Wiadomość skomentowana przez Susanna :
Ta wiadomość została przeniesiona z wątku Ważne, by zacząć ;).
Stara Gwardia
Świetny pomysł, trzymam kciuki za ten wątek.
Stara Gwardia
Tak mi się to skojarzyło trochę z spodniami dla personelu latającego w armii amerykańskiej.
Miały podwójne zapinanie w kieszeniach udowych. Oprócz zwykłych patek także velcro (zaznaczone czerwoną linią na rysunku)- łatwiejszy dostęp w pozycji siedzącej. Do tego mniejsze kieszonki na łydkach.
Preferowane także przez veteranów na wózkach.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Dzieki za fotke, bede szyc moja klientka jest otwarta na wszystko - wolno mi eksperymentowac. Mam nadzieje ze sie jej spodoba

Beata
Świeżynek
Spodnie uszylam ze smiesznymi kieszeniami i stebnowkami - bardzo sie podobaja. Dostalam kolejne zamowienie na spodnice i letnie spodnie. Kolorowa torba zawieszana z tylu na wozek inwalidzki tez zostal przyjety z entuzjazmem. Tak wiec to nie calkiem prawda ze niepelnosprawni nie chca sie wyrozniac
Beata

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.