69 stron: « < 40 41 42 43 44 45 46 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam ten numer w domu, postaram się nie zapomnieć sprawdzic wieczorem ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Każą to wykończyć lamówką z tej samej tkaniny. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ok, dziękuję bardzo, będę walczyć
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
FF na wszelki wypadek przeskanowałam opis. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kochana jesteś, nie wiem, jak Ci dziękować
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zadam swoje pytanie tutaj, bo w sumie nie wiem, pod jaki inny wątek to można podpiąć. Szyłam sukienkę. Z tego wykroju już uszyłam wiele różnych. I z płytkim dekoltem z tyłu, i z głębokim. Zawsze wszystko było w porządku, dobrze leżało, nic nie odstawało. Aż do wczoraj :/ Ktoś ma pomysł, dlaczego się marszczy w zaznaczonych miejscach i jak to poprawić? Próbowałam pogłębiać te pionowe zaszewki, ale nic to nie dało. ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Hmmm... faktycznie dziwność... ![]() Góra i dół widzę, że chyba są krojone róznie - ze skosu i po osnowie, tak? Napisz, które jest skośne, a które proste, to może nas naprowadzi troszkę? I nasuwa się jeszcze jedno rozwiązanie: skoro ciągną się podkroje pach, to może za mocno wdałaś obszycia dekoltu? Jeśli materiał jest podatny - to właśnie tak mógłby się naciągać w tym przypadku... ![]() P.S. Bardzo początkująca Ania... ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-07-10 11:56:05 przez Zibiasz --- ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ale że co, że ja nie mogę być początkująca ![]() ![]() Zibiaszu, plecy sa krojone, jak Bozia przykazała, nie są ze skosu. Te ptaki są tak dziwne na tkaninie porozmieszczane. Dół to półkole, więc faktycznie skos jest. Podkroje odszyłam lamówką z tego samego materiału. Przeszło mi przez myśl, że naciagnęłam za mocno lamówkę, albo jakoś wdałam podkroje, ale chciałam też poznac Wasze zdanie. Chyba będzie spódnica jednak z tej sukienki ![]() ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Spróbuj podciągnąć tył na szwie ramienia od strony ramienia nie szyi. Czy już szyłaś dekolt o takich "gabarytach" z tego wykroju i jeszcze jedno czy tkaniny były takie same? ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
A może przerób ją na szeleczki? Albo ramiączka? ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
69 stron: « < 40 41 42 43 44 45 46 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.