Administrator
![]() |
|
Ja szyję na Hardach bo kiedyś kupiłam okazyjnie. Z Hardów do overa jestem zadowolona natomiast małe szpuleczki po 200 m do zwykłej maszyny mam w kilku kolorach i marzę, żeby się skończyły. Źle się nawijają na szpulkę, jakieś opory na igle są. No niestety mam ich jeszcze sporo do wykończenia. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To do maszyny kup sobie inne a tymi małymi Hardami szyj na owerloku, skończą się natychmiast
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kupiłam wczoraj w Bomotexie w Bielsku szlupe do ower. Polimex hard 120 (clasic nie było, bo podobno Panie tam kupujące wolą hardy). Cena 4,7 zł za szpulę. Nie wiem czy to dużo czy nie, ale na pewno tanio w porównaniu do szpulek ariadny 500 m za 2,5
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Prawidłowo działający overlock nie stawia dużych wymagań dla nici prowadzonych przez chwytacze, poza wyjątkami można używać "co się ma".Trochę inaczej jest z nićmi prowadzonymi przez igły, powinny być trochę mocniejsze, z oferty Polimexu lepsze są Hard będące odpowiednikiem typowych nici grubości 120, nici clasic są cieńsze i słabsze przez co mogą (nie muszą) rwać się.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja moje nici najpierw kupiłam na allegro we wrocławskiej hurtowni, za 4115 metrów - jednak szpulka kosztuje 4,69zł. Ostatnio udało mi się kupić nici też na allegro z wyprzedaży VIGA/10000m/120 i to za 4,50zł za sztukę. Trochę się obawiałam tego zakupu, ale są super, bardzo mocne i pięknie owerlok na nich szyje ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też kupiłam na allegro nici do overlocka ale korzystam z nich przy maszynie wielofunkcyjnej i jak dla mnie się sprawdzają. Jeszcze problemów z nimi nie miałam, a kupiłam taniej niż w sklepie
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Musze tak zrobić bo oszaleję ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.