Stały Bywalec
![]() |
|
Jaki proponujecie fason sukienki na sylwestra dla pani o rozmiarze 48 z biustem D , wzrost 170 cm , typ gruszka? Mam szyć i myślę o jakiejś odcinanej pod biustem .Jaka tkanina najlepsza? ________________________________________________________
Każde serce ma ciemne zakątki,gdzie są boleści,głupstwa i szczęścia pamiątki.
Adam Mickiewicz |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Krój odcinany pod biustem może być. Trzeba zachować zasadę dopasowania sukienki na biuście, a spódnica powinna opadać lużno, dobre są pionowe plisowania. ale trzeba uważać , aby sukienka nie była za bardzo rozkloszowana dołem.
Materiały raczej nie wrzozyste, kolory pastelowe, nie błyszczące. Ogólnire trudno na odległość dobrać krój sukienki, to są sprawy raczej indywidualne. |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
myślałam o modelu 120 z Burdy 11/2010... ________________________________________________________
Adam Mickiewicz |
|
Administrator
![]() |
|
Ann chodzi Ci o ten fason -> KLIK?? Jeśli tak to mi się podoba, dół wyszczupla a górę eksponuje. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Susanna , dokładnie o tą sukienkę mi chodzi , tylko czy ona nie za bardzo wyeksponuje i tak dość duży biust (D)?bardzo mi się ta sukienka podoba !!! ________________________________________________________
Adam Mickiewicz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
miska D wcale nie jest ekstremalnie duża. Ja mam 70F/G (zależy czy Triumph czy Felina) i też mam ochotę na tę sukienkę. Myślę że będziesz w niej super wyglądać (dobrze dopasowana góra, by przód nie rozchylał się)
|
|
Administrator
![]() |
|
Biust jest od tego żeby go eksponować ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
serdecznie Wam dziękuję za rady ![]() ________________________________________________________
Adam Mickiewicz |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Anusiu, ja też uważam, że krój tej sukienki powinien pasować. Tak jak pisałem, ładnie wyeksponowany biust, a dół leciutko poszerzony.
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
dziękuję wszystkim , wybrałam model 120 z burdy 11/2010