Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry
Mam zamiar uszyć sobie sukienkę, o kroju podobmym do tego, który umieszczam na zdjęciu, niestety nie mam zielonego pojęcia z jakiego materiału jest ta sukienka ani gdzie taki materiał moge kupić (w sklepie internetowym, ewentualnie w hurtowni). Proszę pomóżcie, z góry dziękuję za pomoc. Poniżej zamieszczam zdjecia sukienek z tego materiału. Pozdrawiam :] |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi to wygląda na jedwab . ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Administrator
![]() |
|
Mi też.
A co w zamian? Może cienka żorżeta, muślin. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
szyfon ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
To jest na pewno szyfon jedwabny, widać po połysku i zwiewności.
Niestety prawdziwy jedwab bardzo ciężko zastąpić bo jest nieporównywalnie zwiewny ale można spróbować szyfonem syntetycznym,żorżetą też ale będzie jeszcze cięższa. |
|
Administrator
![]() |
|
A co poleciłybyście na zwiewną i delikatną sukienkę ślubną? Szyfon mocno się gniecie? Myślałam o muślinie. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Z tych wymienionych to chyba najmniej gniecie się żorżeta.
No cóż Sus ogólnie te materiały się gniotą trudno, nie poradzisz ale efekt jaki powalający |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W poprzedniej pracy szyłyśmy sukienkę z takiego jedwabnego muślinu, to był koszmar. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Nie no dziewczyny nie pocieszyłyście mnie :/ Co prawda sukienkę szyje krawcowa (ona się będzie męczyć) ale materiał muszę kupić sama. Oryginalnie sukienka jest uszyta z muślinu ale muślin kojarzy mi się głownie z firanami i szukam ewentualnie coś innego. Lekkie i lejące się. ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Susoj chciałabym mieć firanki muślinowe
![]() Najlepiej pochodzić po sklepach i pomacaj jaki materiał będzie najlepszy. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.