Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Stara Gwardia
witam serdecznie:) dzisiaj pierwszy raz weszła na tą stronkę i postanowiłam sie zarejestrować:)
wcześniej troszke szyłam w zakładzie odzieżowym, lecz nie robiłam form i nie kroiłam materiałów, mam pytanie:) własnie zrobiłam formę na sukienkę dla mojej trzyletniej córeczki i chciałabym kupić materiał w krate, pytanie brzmi czy powinnam kupić więcej materiału aniżeli wynosi długosć sukienki, czy nie ma takiej potrzeby bo skoro dziecko jest małe ZWO 94cm to i tak bedzie miejsce na odpowiednie dobranie kratek przy krojeniu. dodatkowo zaplanowałam w kroju zakładki w przodzie na 7 cm i kontrafaude z tyłu sukienki również na 7 cm.

zapisałam sie tutaj bo widze że bardzo dużo doświadczonych osób tutaj zagląda:) bardzo prosze o odpowiedż:)i z góry serdecznie dziękuje:)

Stara Gwardia
Ja myślę,że przy szerokości materiału 1.50 starczy dlugość i troszke rezerwy na podwinięcie.:)
Stara Gwardia
dziękuje za podpowiedz:::) kupiłam 75 cm i spokojnie sie wyrobiłam:)
Administrator
Aniu witaj na forum :) Mam nadzieję, że pochwalisz się nam tutaj tą sukieneczką :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
dziękuje za miłe powitanie , oczywiście wkleję zdjecia tej sukieneczi ale im więcej przeglądam to forum to nie jestem pewna czy mam sie czym chwalić? to prosta sukieneczka:)
Stara Gwardia
przepraszam ,ale zdięcia są ni pokolei:)

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
tył sukieneczki tył sukieneczki
Administrator
Taka mała podpowiedź: wgrywając zdjęcia z komputera zawsze najpierw wybieraj te które mają być ostatnie a to które ma być pierwsze ładuj na samym końcu :) Forum przestawia kolejność.

Pięknie poradziłaś sobie z tą sukienką! Świetnie uszyta, starannie i z dbałością o szczegóły :) A wiązany pasek łagodzi, że tak powiem, prostą formę sukienki :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
dziękuje za podpowiedz, i za miłe słowa Susanna:)
Mistrzyni Krawiectwa
No i całkiem ładna sukieneczka wyszła Aniu mała dama będzie bardzo zadowolona!!!Sukienka ma wszystko czego dziecku potrzeba dobry materiał,luz i swobodę i piękne kolorki!!!
Stara Gwardia
śliczna sukienusia. B-)

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.