Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Stara Gwardia
To i ja się przywitam.

Na forum trafiłam już dawno temu szukając informacji o overlockach. Kilka dni temu znowu tu zajrzałam i postanowiłam się zarejestrować :)
Nie jestem osobą często się udzielającą- niestety. Raczej czytam i przeglądam, niż sama coś piszę.

Szyję od kilku lat- na maszynie. Zaczynałam- pewnie nie ja jedyna - od ręcznego szycia dla barbie, ale to było wieki temu. Później miałam długą przerwę. Jestem samoukiem i bardzo żałuję, że nikt mnie tego szycia nie uczył, bo mam wrażanie, że bardzo mało wiem.
Z drugiej strony jestem też zadowolona z tego, czego sama się nauczyłam.

Szycie to moja pasja- jedna z wielu. Chyba nie ma tygodnia, bym czegoś nie szyła.

Witam was serdecznie :)

--- Ostatnio edytowane 2013-05-05 11:40:42 przez mio ---
Stara Gwardia
Dziękuję serdecznie ^^
Właśnie szycie dla dollfie to jest to, co robię.
tez tam zagladnelam
przepiekne
Stara Gwardia
wow szyjesz naprawde piekne kreacje :szok: :kwiatek::kwiatek::hejka:
Witam goraco :kwiatek:

Nur Frauen mit Tattoos sind sexy
Mistrzyni Krawiectwa
Witamy!

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Mio, czy możesz coś więcej napisać o nurcie Dollfie? Skąd się wziął i czy polega tylko na kolekcjonowaniu lalek czy również dziewczynki się nimi bawią?

--- Ostatnio edytowane 2013-05-05 12:38:02 przez Natalia_ ---
Stara Gwardia
Hmmm...
Pierwsze dollfie zostały wyprodukowane przez japońską firmę Volks, która zaczęła później rozwijać swoją ideę i połączyła cechy porcelanowych lalek ze swoimi pierwszymi lalkami. I tak powstały pierwsze Super Dollfie, które można było stylizować wg własnego gustu i preferencji.
Obecnie nazwa 'dollfie' jest używana powszechnie jako określenie tych lalek. Coś w stylu popularnych adidasów- bez względy czy to adidas, reebok, czy but z ruskiego rynku.
Dollfie produkowane są z żywicy. Mają przeróżne rozmiary i kolory. Wymienia im się oczy, peruki, zmienia makijaż. Z jednego modelu można wyczarować lalkę o wielu twarzach. Kupuje się im ciuchy, buty i inne akcesoria. Obecnie zarówno wybór samych lalek, jak i akcesoriów jest tak bogaty, że czasami przyprawia o zawrót głowy :)
Bardzo fajny artykuł o dollfie można przeczytać tu=> http://dollfie.pinger.pl/p/27

Dollfie są kupowane przez osoby w różnym wieku i różnej płci. Różne osoby kupują je z różnych względów. Niektórzy kupują, bo lubią ładne rzeczy, niektórzy po to, by robić im zdjęcia, przebierać, stylizować na postaci swoich opowiadań, rysunków itd.
Ja dla nich szyję. Lubię projektować i potem tworzyć suknię, a dollfie to wspaniałe, piękne manekiny :)
Obecnie mam 10 lalek w różnych rozmiarach i na dzień dzisiejszy mi wystarczy.

Ważna informacja- dollfie nie są dla dzieci. Nie dałabym swoimi lalkami bawić się dzieciom. Z resztą wszystkie dzieci wiedzą, że lalek cioci się nie dotyka :)
Po prostu są one za drogie i wg mnie zbyt delikatne, by mogły służyć dziecku za zabawkę. To nie plastik, który ciężko uszkodzić, lecz żywica. Nie oznacza to, że są one takie bardzo kruche, ale wiadomo, jak dzieci są beztroskie.

Może później wrzucę kilka zdjęć do galerii.
Stara Gwardia
Nie ma za co :)

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.