51 stron: « < 45 46 47 48 49 50 51 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję ![]() Materiał jest super. Bawełna z dodatkiem elastau, do tego taki fikuśny. Ale wpadłam dziś na pomysł, że mogę spróbować kupić spodnie i zwyczajnie doszyć im pas ciążowy. Mniej roboty ^^ Może wyjdzie. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() |
|
Jak Ty go przerobiłaś na takie maleństwo?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie przerabiałam ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ubranko śliczne a te buciki, po prostu razem wygląda szałowo. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
O jak ja to dobrze znam. Też nie mogę się dogadać z rozmiarówką burdy ;/ Zdecydowanie lepiej mi się szyje z wykrojów z angielskich magazynów.
Jak już ci nerwy przejdą, to zawsze możesz rozpruć i przeszyć jeszcze raz, zmniejszyć tu i ówdzie, jakaś zaszeweczka, pliska, marszczenie... może da się jeszcze uratować ![]() Spodnie ciążówki super wyglądają ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Spodnie tak duże, bo musiałam z nich mniejsze wykroić ![]() A ubrałam je tylko kilka razy i tak. Pociecha ma już 8 m-cy i nie mogę się doczekać szycia dla niej sukienek balowych. Choć na razie to ciężko z czasem. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Mio dawno do Ciebie nie zaglądałam! I ominęło mnie tyle śliczności ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję Susanno ![]() W grudniu dosłownie zaszalałam. Uszyłam sukienkę lalkową i dziecięcą ![]() Lalkowa z ręcznie malowananymi kwiatami. Do tego kwiaty ozdobione brokatem, więc w świetle się błyszczą. ![]() ![]() A druga na 4-letnią dziewczynkę ![]() Doszywam jeszcze halkę, by była bardziej rozłożysta. ![]() Ostatnio mnie naszła myśl, że chciałabym prowadzić warsztaty krawieckie dla dzieci. --- Ostatnio edytowane 2018-01-01 20:25:11 przez mio --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moje kolejne uszytki. Tym razem dla dzieci.
Pierwszy to bluza z resztek dzianiny, którą kupiłam. Akurat wystarczyło na rozmiar 116-122. Musiałam pozszywać kawałki ze sobą przed krojeniem. Myślę, że udało mi się to jakoś fajnie zrobić. Początkowo miała to być kamizelka, ale po doszyciu Minionków wystarczyło dzianiny na cały rękaw. ![]() Następny to tunika dla mojej córeczki. Także z resztek. Tych resztek to mam dwie reklamówki, więc będę próbowała coś z nich kombinować. Może jeszcze wystarczy mi czerwonej dzianiny na spodenki. Wykrój przerobiłam z wykroku na kurtkę. Muszę jednak zrobić w tyłu rozcięcie, by łatwiej się wkładało przez głowę. Nie pomyślałam o tym XD Rozmiar 80. edycja: Zrobiłam rozcięcie z tyłu. ![]() --- Ostatnio edytowane 2018-02-12 23:06:32 przez mio --- ________________________________________________________
|
51 stron: « < 45 46 47 48 49 50 51 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.