Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Mistrzyni Krawiectwa
Mam uszyć taką kieckę na za tydzień 07.12.2013 i być może ktoś wie kto jest projektantem tej sukni lub widział gdzieś w necie inne zdjęcia ? Troszkę tu widać, ale lubię zawsze wyszukać możliwie jak najwięcej zdjęć i zapisać te na których widzę jak najwięcej detali. Tutaj też odnoszę wrażenie że pewnie jest przeróbek sporo w programach graficznych do obróbki zdjęć, a jak znam nazwisko projektanta to nieraz nawet film z pokazu jest w necie to więcej można dojrzeć.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Krawiec-Filozof
Tak na pierwszy rzut oka na styl widzę trzy możliwości:
Yves Saint Laurent
Jean Paul Gaultier
Azzedine Alaia

może jeszcze Thierry Mugler..?
https://www.facebook.com/Zibiasz
Mistrzyni Krawiectwa
Bardzo Wam dziękuję, zawsze to odrobina więcej niż miałam, pokopie w necie może na coś trafię..
Mistrzyni Krawiectwa
Mi też właśnie mocno ta sukienka pasowała do sukienek tego projektanta i też już przeglądałam wszystko co ma na stronie i nie znalazłam, ale i tak bardzo bardzo dziękuję.
Przejrzałam kilka jego kolekcji na yt i nigdzie jej nie było. No i to dziwne tło za sukienką wygląda podejrzanie. To niekoniecznie jest jego dzieło, ale on uszył tyle rybek, że można się wzorować na innych jego modelach :)
Świeżynek
Skoro już istnieje taki temat, to pozwolę sobie "podpiąć się" i również zapytać jak uszyć taką suknię i z czego (materiał, ilość, itp).

Valentino: Runway – Paris Fashion Week Haute-Couture F/W 2013-2014

Przód mniej więcej ogarniam, ale tył niezbyt (widać go w tle niezbyt wyraźnie). Generalnie planuję sprawić sobie taka suknię. Wiem, ze to robota na długi okres, ale lubię wyzwania. Mój jedyny problem to wykroje. Brakuje mi tego "zmysłu krawcowej" która widzi kreacje i potrafi w głowie albo na papierze narysować wykrój.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
tył przód
Mistrzyni Krawiectwa
Można spróbować z jedwabnym żakardem (tkanina na zdjęciu jest czymś pomiędzy taftą, żakardem i brokatem), Jakieś 5m przy szerokości 1,50m. Kliny tyłu są rozszerzone i wydłużone na środku tworząc tren. Sam krój nie jest specjalnie wyszukany ale żeby sukienka dobrze leżała musi być świetnie skrojony, dopasowany i wykonany spód (gorset, który trzyma ją na miejscu).

--- Ostatnio edytowane 2013-12-26 21:58:59 przez agaaffek ---
Ta kiecka na 2. zdjęciu jest kapitalna! Dzięki zastosowaniu kontrafałdy - nie "otwiera się", tylko rozchyla, jak kielich kwiatu. Widzę z przodu suwaczek, czy się mylę?
https://www.facebook.com/Zibiasz

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.