Wersja do druku

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Mistrzyni Krawiectwa
Nie, suwak jest z tyłu. Za dużo dobrego by było tkanina jest dostatecznie ozdobna.
Ta kiecka na 2. zdjęciu jest kapitalna! Dzięki zastosowaniu kontrafałdy - nie "otwiera się", tylko rozchyla, jak kielich kwiatu. Widzę z przodu suwaczek, czy się mylę?
takie kiecki nigdy nie mają suwaka z przodu :jezyk_oko:
Mistrzyni Krawiectwa
Ale - gdyby zastosować inny, nie tak strojny materiał - to suwak mógłby być fajnym smaczkiem...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Witajcie dziewczyny, chciałabym uszyć sukienkę taką jak na załączonym zdjęciu, ale do końca nie wiem jak się za to zabrać. Po samym zdjęciu rozpoznaje, że muszę bazować na kole - z tyłu jest asymetria więc odpowiednio będę musiała to wymodelować. Kompletnie nie wiem jak zrobić szablon, zwłaszcza przy podkroju pachy. Bedę wdzięczna za pomoc jak wyczarować taką sukienkę :)
Pogromca spamerów
ona raczej nie jest z kola
gora jest zwyczajna tylko podkroj szyi wysoki i pachy tez maja normalny podkroj tyle,ze od pach jest poszerzona
ja tak mysle ale moge sie mylic
Mistrzyni Krawiectwa
Bierzesz wykrój sukienki, w której góra najbardziej jest zbliżona do zdjęcia i robisz mniej więcej tak jak w blogu:

http://moldesedicasmoda.blogspot.it/
Patrząc na sukienkę ma się wrażenie, że uszyta jest z koła. Zastanawiam się czy szyjąc z długości przy szerokości materiału 150 cm osiągnie się taki efekt, bo sukienka jest uszyta z dwóch części nie ma nigdzie łączenia materiału, czy czasami nie była skrojona z szerokości, wtedy można byłoby uzyskać taki efekt, jak Wam się wydaje? Może jestem w błędzie:mysli:
Świeżynek
Ja też uważam, że ta suknia jest poszerzana od pach ku dołowi.
agaaffek super jest ta strona o modelowaniu wykroju.
Mistrzyni Krawiectwa
Mamalzy, sukienka ma kieszenie najprawdopodobniej wpuszczane w szwach bocznych. Po za tym jak na koło jest za mało rozkloszowana.
Kyczmal, nie ja wynalazłam tę stronę tylko Ania (Czewremcha). Ale faktycznie jest bardzo dobra.
..hmm... wiesz ,te "fale" z przodu albo wprowadzaja w optyczny:) błąd albo ...kiecka ma coś wspólnego z kołem ,nie całym ale jednak...
Tył jest b. ładnie "falujący"...tak więc jednak coś z kołem , nie do końca pełnym ale skos tutaj mile widziany....
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)

5 stron: < 1 2 3 4 5 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.