Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie, suwak jest z tyłu. Za dużo dobrego by było tkanina jest dostatecznie ozdobna. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
takie kiecki nigdy nie mają suwaka z przodu
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale - gdyby zastosować inny, nie tak strojny materiał - to suwak mógłby być fajnym smaczkiem...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witajcie dziewczyny, chciałabym uszyć sukienkę taką jak na załączonym zdjęciu, ale do końca nie wiem jak się za to zabrać. Po samym zdjęciu rozpoznaje, że muszę bazować na kole - z tyłu jest asymetria więc odpowiednio będę musiała to wymodelować. Kompletnie nie wiem jak zrobić szablon, zwłaszcza przy podkroju pachy. Bedę wdzięczna za pomoc jak wyczarować taką sukienkę
![]() ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ona raczej nie jest z kola
gora jest zwyczajna tylko podkroj szyi wysoki i pachy tez maja normalny podkroj tyle,ze od pach jest poszerzona ja tak mysle ale moge sie mylic ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bierzesz wykrój sukienki, w której góra najbardziej jest zbliżona do zdjęcia i robisz mniej więcej tak jak w blogu:
http://moldesedicasmoda.blogspot.it/ ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Patrząc na sukienkę ma się wrażenie, że uszyta jest z koła. Zastanawiam się czy szyjąc z długości przy szerokości materiału 150 cm osiągnie się taki efekt, bo sukienka jest uszyta z dwóch części nie ma nigdzie łączenia materiału, czy czasami nie była skrojona z szerokości, wtedy można byłoby uzyskać taki efekt, jak Wam się wydaje? Może jestem w błędzie
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja też uważam, że ta suknia jest poszerzana od pach ku dołowi.
agaaffek super jest ta strona o modelowaniu wykroju. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mamalzy, sukienka ma kieszenie najprawdopodobniej wpuszczane w szwach bocznych. Po za tym jak na koło jest za mało rozkloszowana.
Kyczmal, nie ja wynalazłam tę stronę tylko Ania (Czewremcha). Ale faktycznie jest bardzo dobra. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
..hmm... wiesz ,te "fale" z przodu albo wprowadzaja w optyczny ![]() Tył jest b. ładnie "falujący"...tak więc jednak coś z kołem , nie do końca pełnym ale skos tutaj mile widziany.... ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.