Świeżynek
![]() |
|
Na początku pochwalę się tym, co lubię robić najbardziej. Kocham haftować i nawet mi to wychodzi. Zanim pogrzebię w swoich cyfrowych zbiorach przedstawię Wam zdjęcie z XIV Konkursu Haftu Kaszubskiego w Wierzchucinie. Moje prace to: bluzka - haft kaszubski, szkoła Pucka, pod nią serweta - haft kociewski morzeszczyński, poniżej torba filcowa też ozdobiona haftem puckim. Był to mój pierwszy udział w tego typu konkursie. Mój wynik to wyróżnienie, z którego jestem bardzo dumna, bo konkurencja była bardzo silna.
No i coś mniej spektakularnego. Jest to Hamaczek dla mojej świnki morskiej-Remika. Może nie jest uszyty jakoś wzorcowo, ale obdarowanemu bardzo się przydaje ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-06-06 12:19:35 przez LipcowaMaja --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Piękne hafty! Haft kaszubski jest naprawdę uroczy...
A ten hamak - to już zupełny odjazd! W życiu bym nie pomyślała, że śwince może się przydać! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Och Ty w życiu! I Ty to tak naprawdę sama, ręcznie-ocznie? Wierzyć się aż nie chce...
Skąd w dzisiejszych ludziach tyle cierpliwości? O czasie już nawet szkoda gadać... ![]() Benedyktyńska robota. Pełny szacunek. Co tu jeszcze można dodać...? Zbych ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Hamaka dla świnki morskiej chyba tu jeszcze nie było, przeurocze stworzenie ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
Piekne ![]() Haft to dla mnie czarn magia, a szkoda.... --- Ostatnio edytowane 2013-06-06 13:35:15 przez Hanna Lipnicka --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przepiękne hafty! Nie jest to moja bajka i sama bym się nie podjęła takiej pracy, ale bardzo podobają mi się tego typu zdobienia na rzeczach użytkowych, jak na przykład ta piękna filcowa torebka ![]() ________________________________________________________
Mój blog: Yeshka Gone Wild |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cudowne hafty ![]() ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hafty przepiękne. Moja mama takie też uwielbia. Próbuję ją namówić do haftowania, bo ogólnie zdolna z niej bestia, tyle, że troszkę leniwa XD
Brawa!! ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
przepiękne !!! ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Aniu, ja im jeszcze szyję kanapy i legowiska. Oprócz Remika mam jeszcze trzy świnki. I one doskonale wiedzą do czego służy to umeblowanie. Szkoda tylko, że swojej tapicerki nie szanują, bo muszę wszystko prać przynajmniej raz w tygodniu.
Do Zibiasza: tak, ręcznie-ocznie. Serwetkę wyszywałam ok. 5 miesięcy(bo to pierwsza), bluzkę 2 miesiące. Te panie, które otrzymały I miejsce na pewno nie pracują i haftują od rana do wieczora, dzień w dzień. Rzeczywiście trzeba na to cierpliwości, ale to wciąga niesamowicie!Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. --- Ostatnio edytowane 2013-06-07 09:22:58 przez LipcowaMaja --- --- Ostatnio edytowane 2013-06-07 09:23:49 przez LipcowaMaja --- |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.