Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3

Stara Gwardia
A ja dodałabym dziesiątki metrów tej satyny... A w pracowni mało miejsca. To jest thriller!
Pozdrawiam.
Marta
Albo jeszcze lepiej : jedwab satynowy , pięknie wygląda na sukni ślubnej .

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Krawiec-Filozof
Ja z kolei uszyłem już trochę gorsetów, korsarek i obcisłych topów, dlatego ta część mnie nie przeraża, za to klękam przed takimi dziełami, jak np. suknia prezentowana na forum kilka miesięcy temu przez MPOL, z tym puchatym dołem z 650 kawałków tiulu... Albo ta kiecka Oli na konkurs Strimy, na którą poszło 60 m szyfonu i bodajże 20 m satyny...
Za piekielnie trudne uważam też ręczne naszywanie aplikacji z pojedynczych perełek, czy jakichś pajetów.
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
MPOL OLA
Stara Gwardia
Suknia ślubna:
ze 100% jedwabiu a dokładniej z jedwabnej satyny:delikatnej,miękkiej,nieco prześwitującej ,lekkiej, z subtelnym połyskiem.Ewentualnie delikatny ,nieco prześwitujący szyfon (100% jedwab ,tj. tkanina jedwabna szyfonowa))...może z matową stroną gładką jak habotai...
Tak:mysli:.... góra dopasowana (gorset?...) ramiona odsłonięte ewentualnie ramiączka z naszywanymi kryształkami Swarovskiego...wstawka w pasie z naszywanymi kryształkami Swarovskiego,wstawka w dekoldzie "na prosto" też z kryształkami Swarovskiego. Koniecznie mały tren-do podwiązania i koniecznie welon ,w dolnej partii też z kryształkami Swarovskiego. Oczywiście kryształki bez przesadyzmu- tylko tyle ile trzeba....
Musiałabym narysować szkic wtedy byłoby łatwiej wyobrazić ją sobie :D
Najtrudniejsza do dopasowania byłaby jednak wg.mnie też góra czyli część gorsetowa:)
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Stara Gwardia
Co jest osią tej powieści? Jaki jest główny konflikt?
Pozdrawiam,
Grześ
Dziękuję za Wasze cenne wskazówki, na pewno je wykorzystam.
Co do powieści- jej "centrum" stanowi miła pani krawcowa, która (jak to krawcowa:) musi czasem coś uszyć. A że w tej materii (nomen omen:) jestem do niczego, posiłkuję się Waszymi radami.

pozdrawiam, życzę sukcesów w szyciu

3 strony: < 1 2 3

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.