Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Mistrzyni Krawiectwa
Zamrażarek tam jakoś nie widać... :-)

Zresztą - garów do gotowania pierogów też nie :-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Administrator
A ja temat przeniosę do Pogaduch przy Kawie ;)

Pierogi dziś lepiłam i nie suszyłam :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Ciekawy temat na powieść . Mam kilka pytań do autorki książki. Napisałam na priv. Powodzenia w pisaniu, zapowiada sie ciekawie. A tak przy okazji zapytam: czytacie książki? Jak tak to jakie? Możecie podać ulubionych autorów i wasze ulubione książki. Ja bardzo lubię powieści Stanislawy Fleszarowej-Muskat , moja ulubiona to : Pozwólcie nam krzyczeć , ale inne tez mi sie podobają . Nie lubię tylko romansów typu harlequin (mimo tego ze jestem kobieta) dla mnie dobra książka musi nieść jakieś przesłanie, powinna mnie czegoś nauczyć, nawet jezeli jest to tylko inne spojrzenie na dobrze znane sprawy.W dzieciństwie zawsze siegalam po Anie z Zielonego wzgórza i książki Małgorzaty Musierowicz a i teraz jak chce sie zrelaksować lubię do nich wracać .
A tak przy okazji zapytam: czytacie książki? Jak tak to jakie? Możecie podać ulubionych autorów i wasze ulubione książki. Ja bardzo lubię powieści Stanislawy Fleszarowej-Muskat , moja ulubiona to : Pozwólcie nam krzyczeć , ale inne tez mi sie podobają . Nie lubię tylko romansów typu harlequin (mimo tego ze jestem kobieta) dla mnie dobra książka musi nieść jakieś przesłanie, powinna mnie czegoś nauczyć, nawet jezeli jest to tylko inne spojrzenie na dobrze znane sprawy.W dzieciństwie zawsze siegalam po Anie z Zielonego wzgórza i książki Małgorzaty Musierowicz a i teraz jak chce sie zrelaksować lubię do nich wracać .
a kto powiedział, że jeśli się jest kobietą, to trzeba czytać harlequiny? Szkoda życia na nie :)

ja kocham czytać, tylko niestety ostatnio książki przegrywają z szyciem, bo w każdej wolnej chwili coś dłubię, próbuję, szukam...

ja lubię biografie pióra Stone'a i nie tylko, uwielbiam Murakamiego, Kapuścińskiego, Dostojewskiego, Bułhakowa, Llosę, Bretta, serię o Jakubie Wędrowyczu Pilipiuka i jeszcze wiele tego :)
Ja ostatnio sobie przypomniałam 'Szkołę narzeczonych'. Rewelacyjna, w sam raz na wakacje :)
Jestem molem książkowym i pochłaniam wszystko co trzyma poziom ;) Dla mnie najważniejszy jest styl pisarza a nie gatunek. Jak chcę zabawny i lekki kryminał biorę do ręki Chmielewską, jak chce coś cięższego co zmusi do czytania to biorę się za Gaardera(szczerze polecam "Dziewczynę z pomarańczami" i "Przepowiednie Dżokera") a jak mam ochotę na coś nowego to szukam w internecie różnorakich list książkowych tudzież słucham znajomych i biorę coś losowego. Na Wędrowycza wpadłam przypadkiem w bibliotece losując z półki coś, co nie będzie z długiej, chronologicznej zmiany i powiem, że świetna rzecz ;) A czytam zazwyczaj w tramwajach lub pociągach, czasem też w kolejkach ;) Ot, sposób na dobry humor :)
Świeżynek
czytam dużo- co mi wpadnie w ręce w bibliotece- pod warunkiem, że to powieść współczesna. Kieruję się też wydawnictwem- mam swoje ulubione np. Swiat Książki, Nasza Księgarnia, kiedyś Bellona.
Świeżynek
witam Was ponownie...

to ja- autorka książki, książka jest napisana gdzieś tak do połowy, akcja rozwija się;)

znowu mam prośbę: 1. Jak nazywa się materiał, z którego szyje się suknie slubne? Co jest najtrudniejsze do uszycia w takiej sukni (jaka jej część?).
2. Z jakiego materiału najczęściej szyje się dziecięce sukienki wizytowe?
Świeżynek
witam Was ponownie...

to ja- autorka książki, książka jest napisana gdzieś tak do połowy, akcja rozwija się;)

znowu mam prośbę: 1. Jak nazywa się materiał, z którego szyje się suknie slubne? Co jest najtrudniejsze do uszycia w takiej sukni (jaka jej część?).
2. Z jakiego materiału najczęściej szyje się dziecięce sukienki wizytowe?

Dziękuję

--- Ostatnio edytowane 2014-01-29 12:28:45 przez hyloparinka ---
Mistrzyni Krawiectwa
I do tego, i do tego najczęściej używa się tafty i satyny. A co najtrudniej uszyć - głosowałabym na gorsetową górę...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.