294 strony: « < 133 134 135 136 137 138 139 > »
Świeżynek
![]() |
|
jest jakaś dzwignia stopki dociskowej? To to ?
Gratki dla tych co mają Silverkę ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-09-20 21:13:58 przez ayesha --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mi też się udało
![]() ![]() ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ho ho! Widzę, że rośnie nam tu nowe stronnictwo pod tytułem "Silver Club", albo coś w tym rodzaju? ![]() Skrót "SC" zaczyna nabierać całkiem nowego znaczenia! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W porównaniu z tym, na czym szyłam do niedawna, będę zagorzałą miłośniczką Silvercresta. Chyba , że wytnie mi jakiś głupi numer, ale sądząc po opiniach raczej tego nie zrobi. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
eeee... dźwignia stopki? czyli ta wajha, którą podnosi się i opuszcza stopkę? co ona może mieć wspólnego z manualną regulacją docisku? bo jeśli chodzi o dodatkowy wznios, żeby pomieścić pod igłą więcej warstw, to to nie jest na pewno żadna regulacja...
Wychodzi na to, że nowa wersja jest zubożona w porównaniu ze starą, bo w starej była normalna regulacja na szczycie maszyny. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Przepraszam... ale jeszcze się nie znam, dlatego właśnie pytam. Nic o regulacji docisku stopki nie wspomnieli w instrukcji z tego co powierzchownie przejżałam.
|
|
Stały Bywalec
|
|
Witam!
W Lidlu piszą przy tej maszynie, że ma regulację docisku stopki a nie ma tej funkcji. W instrukcji również piszą,żeby przy grubszych materiałach zwiększyć docisk stopki.To poważny mankament w porównaniu z wcześniejszymi wydaniami.Pozdrawiam Teresa |
|
Świeżynek
![]() |
|
Instrukcja str. 55 jest napisane tak, "Aby zszyć kilka warstw materiału lub grube materiały, możliwe jest ustawienie stopki dociskowej na drugim ząbku aby łatwiej ułożyć szycie (A)" i obok jest pokazany rysunek z tą dźwignią stopki dociskowej.
|
|
Stały Bywalec
|
|
Rozkręciłam maszynę i regulacja docisku stopki jest wewnątrz gdy odkręci się pokrywę gdzie jest lampka. Ale głupio!
|
|
Stara Gwardia
|
|
Nieźle ![]() ________________________________________________________
|
294 strony: « < 133 134 135 136 137 138 139 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.